Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Mostenitorii firmei aldis, intre executari silite si probleme bancare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, citand cotidianul Capital, dupa decesul proprietarului George Naghi, lipsa cash-ului a facut ravagii in curtea celui de-al doilea producator national de mezeluri din Romania, potrivit datelor financiare la noua luni din 2011.

La conducerea Aldis au ramas acum Alina Naghi, pe numele din buletin Constanta Naghi, impreuna cu fiica si ginerele, care au participat la coordonarea activitatii societatii si inainte de disparitia lui George Naghi.

Criza a inceput in 2008. Anul urmator a fost un declin abrupt pentru toata piata, dar cifrele pe 2010 arata ca George Naghi reusise sa revigoreze afacerile Aldis prin lansarea unor branduri low cost.

Dupa moartea lui Naghi, in august 2011, problemele s-au inmultit pentru familie. Salariile angajatilor au inceput sa intarzie, la fel si platile catre bugetul de stat, iar Ministerul Finantelor a declansat executari silite. Somatiile de plata ajung in instanta, cu scadente diferite, din 2012. Potrivit site-ului Ministerului Justitiei, cel putin in trei procese, cu SC Carfrance Trading SRL, Chevron Romania SRL si Biarob Grup Clean SRL, Aldis SRL este reclamat in calitate de debitor.

Presa online a relatat, de asemenea, existenta a 165 de bilete la ordin emise de Aldis si neonorate la plata. Ferma 4 Aldis a fost scoasa la vanzare la sfarsitul anului trecut si vanduta actionarului majoritar de la Avicola Calarasi, Daher Rabih Hanna. Valoarea tranzactiei nu este cunoscuta, dar potrivit Arhivei Garantiilor Real Mobiliare a Ministerului Justitiei, imobilul cu toate extinderile si constructiile aferente era ipotecat la UniCredit Țiriac Bank pentru un credit contractat in 2007, in valoare de peste cinci milioane de euro.

Conform informatiilor oferite de alti clienti interesati de cumpararea fermei din Calarasi, in actele fermei erau multe incurcaturi, iar terenul pe care se afla constructia si grajdurile este de fapt concesionat de la stat. De altfel, surse din interiorul Aldis au spus ca banii obtinuti din tranzactie au fost folositi pentru a stinge unul dintre credite.

Interesant la toate aceste credite este faptul ca, in cazul in care Alina Naghi va dori sa vanda fabrica, daca nu face fata presiunii pe cash, piata romaneasca se va confrunta cu o situatie inedita. Tranzactia se va putea face doar dupa ce Alina Naghi va reusi sa ridice ipoteca pe brandul Aldis si pe partile sociale ale Aldis SRL.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...