Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Musca: vor fi sacrificate animale multe din cauza secetei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aproximativ 28.000 de hectare de culturi agricole din judetul Arad au fost afectate de seceta, cele mai mari pagube fiind inregistrate la culturile de porumb si floarea soarelui, informeaza Recolta.eu.

Conform datelor furnizate de Directia pentru Agricultura Arad, citate de CityNews.ro, din totalul de 27.856 de hectare de culturi agricole afectate de seceta, 950 de hectare au fost compromise in totalitate, iar 26.906 hectare au fost afectate partial.

Cele mai afectate de seceta sunt culturile de porumb si floarea soarelui. Astfel, au fost compromise 830 de hectare cultivate cu porumb si 120 de hectare cu floarea soarelui. De asemenea, au mai fost afectate, in proportie de 30 la suta, culturile de orzoaica (23 hectare), culturile de cartofi (18 hectare), culturile de legume (36 hectare). Seceta a mai compromis 241 hectare de fanete si 380 de hectare de pasuni naturale. ªi culturile de sfecla de zahar au fost afectate, in proportie de 30 la suta, pe 70 de hectare, iar culturile de rapita pe 902 hectare. Totodata, seceta a afectat 25,7 hectare insamantate cu soia si 2.913 hectare insamantate cu grau.

Potrivit celor afirmate de Ioan Malaes, directorul Directiei pentru Agricultura Arad, in judet sunt 7.879 de hectare de culturi care au fost asigurate impotriva calamitatilor. Din totalul suprafetelor asigurate, 6.349 hectare au fost insamantate cu porumb, 1.163 hectare cu floarea soarelui, 150 de hectare cu porumb siloz, iar 25,7 hectare au fost cultivate cu soia, a precizat Ioan Malaes.

Dimitrie Musca, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, avertizeaza ca seceta va pune la pamant jumatate din sectorul zootehnic, daca porumbul nu isi va reveni im maxim o saptamana.

Se vor sacrifica animalele pe capete si se va ajunge la o abundenta de carne, lapte si oua pe piata. Cei care vor rezista, vor lucra in pierdere si vor fi determinati ca, la iarna, sa scumpeasca semnificativ produsele de baza, a spus Dimitrie Musca.

Diversey România va participa la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Diversey România, companie de prestigiu de pe piața românească a soluțiilor profesionale de igienă, va participa la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Iată cum se prezintă Diversey România, în fața partenerilor de afaceri și a...

Zimbria, de la IFE Londra, la Meat.Milk 2019!
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

Probabil, cea mai prestigioasă companie românească din sectorul manufacturier de procesare a cărnii și a laptelui, Zimbria, și-a anunțat participarea ca Partener la Expo-Conferința Internațională Meat.Milk 2019, care va avea loc în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   La evenimentul care va purta...