Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Musca: vor fi sacrificate animale multe din cauza secetei

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Aproximativ 28.000 de hectare de culturi agricole din judetul Arad au fost afectate de seceta, cele mai mari pagube fiind inregistrate la culturile de porumb si floarea soarelui, informeaza Recolta.eu.

Conform datelor furnizate de Directia pentru Agricultura Arad, citate de CityNews.ro, din totalul de 27.856 de hectare de culturi agricole afectate de seceta, 950 de hectare au fost compromise in totalitate, iar 26.906 hectare au fost afectate partial.

Cele mai afectate de seceta sunt culturile de porumb si floarea soarelui. Astfel, au fost compromise 830 de hectare cultivate cu porumb si 120 de hectare cu floarea soarelui. De asemenea, au mai fost afectate, in proportie de 30 la suta, culturile de orzoaica (23 hectare), culturile de cartofi (18 hectare), culturile de legume (36 hectare). Seceta a mai compromis 241 hectare de fanete si 380 de hectare de pasuni naturale. ªi culturile de sfecla de zahar au fost afectate, in proportie de 30 la suta, pe 70 de hectare, iar culturile de rapita pe 902 hectare. Totodata, seceta a afectat 25,7 hectare insamantate cu soia si 2.913 hectare insamantate cu grau.

Potrivit celor afirmate de Ioan Malaes, directorul Directiei pentru Agricultura Arad, in judet sunt 7.879 de hectare de culturi care au fost asigurate impotriva calamitatilor. Din totalul suprafetelor asigurate, 6.349 hectare au fost insamantate cu porumb, 1.163 hectare cu floarea soarelui, 150 de hectare cu porumb siloz, iar 25,7 hectare au fost cultivate cu soia, a precizat Ioan Malaes.

Dimitrie Musca, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, avertizeaza ca seceta va pune la pamant jumatate din sectorul zootehnic, daca porumbul nu isi va reveni im maxim o saptamana.

Se vor sacrifica animalele pe capete si se va ajunge la o abundenta de carne, lapte si oua pe piata. Cei care vor rezista, vor lucra in pierdere si vor fi determinati ca, la iarna, sa scumpeasca semnificativ produsele de baza, a spus Dimitrie Musca.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...