Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nanocompozitele, adaptate la ambalarea produselor din carne

Autor: Meat MIlkmarți, 6 mai, 2014

Permanenta inovare în domeniul ambalajelor se află în atenţia permanentă a cercetătorilor în domeniu, siguranţa alimentară şi prelungirea termenului de valabilitate ale alimentelor fiind condiţii absolut necesare pentru un ambalaj de calitate. Totodată, industria specifică se află în faţa unei tot mai acute provocări, aceea a respectării condiţiilor de mediu. În ajutorul acesteia, vine tehnologia nanocompozitelor. Un exemplu în acest sens îl reprezintă rezultatele unui program de cercetare al Universităţii din Copenhaga, studiu publicat de David Placket, manager al companiei Biosystems Division al DTU, Roskilde.

Proiectul de cercetare denumit NanoPack a fost susţinut financiar de către Consiliul danez pentru cercetare strategică şi a fost axat pe dezvoltarea de noi materiale bioplastice pentru termoformarea tăvilor de ambalare a produselor din carne. Partenerii din cadrul proiectului au fost Riso DTU Universitatea din Copenhaga, Facultatea de Ştiinţe ale Vieţii IFV, DTU Food, Faerch Plast A/S şi Institutul Danez de Cercetări în domeniul Cărnii-DMRI. Scopul a fost de a dezvolta poliactida PLA destinată fabricării filmelor nanocompozite care ar putea fi utilizate în ambalaje de carne şi care ar corespunde cerinţelor de sustenabilitate, funcţionalitate şi siguranţă ale consumatorilor.

Din punct de vedere al materialelor, abordarea proiectului a implicat utilizarea comercială a polilactidelor realizate din Nature Works LLC™ extrudare/termoformare-clasele Ingeo, în combinaţie cu pelicula organomodificată MMT, obţinută dintr-o combinaţie de argile. În paralel, un proiect complementar a explorat sinteza diohidroxidului (LDHs) modificat cu ajutorul lanţurilor de acizi graşi. În final, s-a urmărit contopirea celor două proiecte. Filmele rezultate sunt caracterizate printr-o barieră îmbogăţită de oxigen şi realizarea unei o metode alternative de acoperire a suprafeţei foliei sau a ambalajului termoformat.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...