Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

NanoPack, cercetare de vârf în domeniul ambalajelor

Autor: Meat MIlkluni, 22 septembrie, 2014

Proiectul de cercetare denumit NanoPack a fost susținut financiar de către Consiliul danez pentru cercetare strategică și a fost axat pe dezvoltarea de noi materiale bioplastice pentru termoformarea tăvilor de ambalare a produselor din carne.

Partenerii din cadrul proiectului au fost Riso DTU Universitatea din Copenhaga, Facultatea de Științe ale Vieții IFV, DTU Food, Faerch Plast A/S și Institutul Danez de Cercetări în domeniul Cărnii-DMRI. Scopul a fost de a dezvolta poliactida PLA destinată fabricării filmelor nanocompozite care ar putea fi utilizate în ambalaje de carne și care ar corespunde cerințelor de sustenabilitate, funcționalitate și siguranță ale consumatorilor.

Din punct de vedere al materialelor, abordarea proiectului a implicat utilizarea comercială a polilactidelor realizate din Nature Works LLC™ extrudare/termoformare-clasele Ingeo, în combinație cu pelicula organomodificată MMT, obținută dintr-o combinație de argile. În paralel, un proiect complementar a explorat sinteza diohidroxidului (LDHs) modificat cu ajutorul lanțurilor de acizi grași. În final, s-a urmărit contopirea celor două proiecte. Filmele rezultate sunt caracterizate printr-o barieră îmbogățită de oxigen și realizarea unei o metode alternative de acoperire a suprafeței foliei sau a ambalajului termoformat.

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...