Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Neculai Apostol: E nevoie de un sistem integrat la nivelul întregii agroindustrii

Autor: Maria Demetriadluni, 18 iulie, 2016

După ’90, structurile cooperative s-au diminuat considerabil, ceea ce a determinat scăderea competitivităţii la export, dar şi o avalanşă a produselor din import.

Neculai Apostol, fondator şi director de dezvoltare şi strategie în cadrul grupului din industria cărnii Kosarom Paşcani din judeţul Iaşi, consideră că este ne­voie de un sis­tem integrat la ni­velul politicii agri­cole din do­me­niul zootehniei şi spune că Spania şi Polonia sunt două ţări de urmat în ceeaa ce priveşte creşterea porcilor.

„Cele mai bune programe pentru domeniul creşterii porcilor le au spaniolii pentru că au ferme mijlocii asociate în structuri de tip cooperative, ferme mari şi foarte mari şi au unităţi de abatorizare, de tranşare şi au posibilitatea să vândă la export, nu ca noi.

Spania reprezintă un exemplu pentru că dacă ai ferme mici, de subzistenţă, este greu de supravieţuit şi de ieşit la export astfel încât să faci faţă ţărilor cu agricultură performantă“, a declarat antreprenorul, citat de Ziarul financiar, care explică faptul ca prin sistemul integrat de producţie costurile se reduc foarte mult.

Să ”zootehnizăm” agricultura. Nu e prea târziu?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 29 septembrie 2017

Domnul ministru Petre Daea propune ”zootehnizarea” agriculturii românești. Mai precis, propune, sub acest concept cu o denumire ușor forțată, o strategie națională pe termen lung și foarte lung, care, pus în practică, ar conduce la valorificarea superioară producției agricole.   Nu e rău. Nu e rău deloc. Numai și...

AFIR și MADR continuă campania de informare pe teme de finanțare
Autor: meatmilk  /   vineri, 23 iunie 2017

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian - Ionuț CHESNOIU, a participat în zilele de 21 și 22 iunie 2017 la o serie de întâlniri de informare în județele Tulcea și Constanța.   Evenimentele au fost organizate de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de...