Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Neculai Apostol: E nevoie de un sistem integrat la nivelul întregii agroindustrii

Autor: Maria Demetriadluni, 18 iulie, 2016

După ’90, structurile cooperative s-au diminuat considerabil, ceea ce a determinat scăderea competitivităţii la export, dar şi o avalanşă a produselor din import.

Neculai Apostol, fondator şi director de dezvoltare şi strategie în cadrul grupului din industria cărnii Kosarom Paşcani din judeţul Iaşi, consideră că este ne­voie de un sis­tem integrat la ni­velul politicii agri­cole din do­me­niul zootehniei şi spune că Spania şi Polonia sunt două ţări de urmat în ceeaa ce priveşte creşterea porcilor.

„Cele mai bune programe pentru domeniul creşterii porcilor le au spaniolii pentru că au ferme mijlocii asociate în structuri de tip cooperative, ferme mari şi foarte mari şi au unităţi de abatorizare, de tranşare şi au posibilitatea să vândă la export, nu ca noi.

Spania reprezintă un exemplu pentru că dacă ai ferme mici, de subzistenţă, este greu de supravieţuit şi de ieşit la export astfel încât să faci faţă ţărilor cu agricultură performantă“, a declarat antreprenorul, citat de Ziarul financiar, care explică faptul ca prin sistemul integrat de producţie costurile se reduc foarte mult.

Claudiu Frânc: Pe Legea 321, încă mai avem o șansă
Autor: meatmilk  /   vineri, 9 decembrie 2016

Cum știrea zilei de 9 decembrie vine dinspre Comisia Europeană care nu este mulțumită cu argumentele României de susținere a actualei forme a Legii 150, care modifică Legea 321, domnul Claudiu Frânc, președinte al FCBR, ne-a declarat:   ”Este drept că, la nivel european, sunt nemulțumiri vis-avis de Legea 150, care...

Phil Hogan: Interesele producătorilor de lapte vor fi mai bine apărate
Autor: meatmilk  /   luni, 5 decembrie 2016

(Agerpres) Potrivit lui Phil Hohan, Comisia Europeană (EU) a publicat cel de-al doilea raport privind funcționarea așa-numitului ”Pachet privind laptele” – măsurile lansate în 2012 pentru a consolida poziția producătorilor europeni de lactate în cadrul lanțului de aprovizionare, se arată într-un comunicat al forului...