Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Negocieri între MADR si oficiali ai DG AGRI

Autor: Ilie Stoianvineri, 20 septembrie, 2013

În 12-13 septembrie 2013, a avut loc la Bruxelles o întâlnire informală între reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și oficiali ai DG AGRI din cadrul Comisiei Europene, pentru discutarea stadiului pregătirii Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru perioada 2014-2020.

Întâlnirea a avut ca obiectiv obținerea unei prime reacții din partea Comisiei, cu privire la analiza socio-economică și analiza SWOT, agreate în urma procesului de consultare cu partenerii economico-sociali și de mediu, informează Agroazi.

Reprezentanții celor două părți au convenit asupra structurii, principiilor și cerințelor generale referitoare la secțiunile de analiză socio-economică, analiză SWOT și identificarea nevoilor, care urmează a fi incluse în PNDR.

Totodată, s-a agreat transmiterea la Comisie, după jumătatea lunii octombrie, a pachetului cu documentele revizuite în urma consultării din cadrul Comitetului Consultativ Tematic (CCT), coordonat de către Ministerul Fondurilor Europene împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Calendarul de negociere a PNDR 2014-2020 va fi stabilit cu Comisia după adoptarea Regulamentului general pentru Fondurile Europene Structurale și de Investiții și a Regulamentului FEADR. (Mai multe, pe www.agroazi.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...