Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Negocieri româno-basarabene la ANSVSA

Autor: Meat MIlkvineri, 28 martie, 2014

În perioada 27-28.03.2014 conducerea ANSVSA va primi vizita oficială a unei delegaţii conduse de Directorul General al Autorităţii Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) din Republica Moldova.

Vizita se încadrează în acţiunile cuprinse în strategia guvernamentală de sprijinire a Republicii Moldova în parcursul său de aderare la Uniunea Europeană si va drept scop prezentarea organizării sistemului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor din România.

Delegaţia din Republica Moldova va avea întâlniri tehnice cu experţi din cadrul ANSVSA, va vizita Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, unul din laboratoarele naţionale de referinţă şi un laborator sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor judeţean.

Întâlnirea dintre Directorul General al ANSA şi preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu este premergatoare şedinţei celei de a doua sesiuni a Comisiei Interguvernamentale România – Republica Moldova pentru Integrare Europeană, care va avea loc în data de 31 martie 2014.

În cadrul acestei vizitei, directorul General al ANSA, Ion Sula şi preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu se vor întâlni cu oameni de afaceri din Republica Moldova, care au investit în unităţi din industria alimentară din România.

Acest eveniment este o continuarea a colaborării şi a schimbului de experienţă dintre cele două instituţii.

Cei doi şefi ai serviciilor veterinare s-au întâlnit recent, în luna februarie a acestui an, în Republica Moldova, în cadrul Proiectului bilateral România – Republica Moldova „Crearea şi funcţionarea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide în plante, sol şi producţia de origine non-animală” ocazie cu care au fost analizate modalităţile de dezvoltare a reţelei de laboratoare, în cadrul noii strategii  de organizare a ANSA.(Biroul de Presă al ANSVSA)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...