Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Negocieri româno-olandeze la MADR

Autor: Meat MIlkvineri, 11 decembrie, 2015

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, s-a întâlnit luni, 7 decembrie 2015, la sediul MADR cu E.S. Stella Ronner-Grubacic, Ambasadoarea Olandei în România. Vizita ambasadoarei are loc în contextul în care în perioada ianuarie – iunie 2016 Olanda va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

 

În cadrul întâlnirii, ambasadoarea a amintit că România şi Olanda desfăşoară programe de cooperare în domeniul agricol – mai exact în sectorul fructelor, lactatelor şi al construcţiei de sere. De altfel, anul acesta, la târgul internaţional INDAGRA, au fost prezente mai multe companii olandeze, ceea ce arată interesul investitorilor pentru România.

 

Ministrul Achim Irimescu a subliniat că un subiect important îl constituie transferul de cunoştinţe între fermierii olandezi și cei români. În acest sens, pentru a forma o baza solidă pentru agricultura din România, cele două ţări îşi doresc o colaborare între instituţiile de învăţământ de profil agricol. Fermierii olandezi au o abordare integrată asupra agriculturii, „de la fermă la furculiţă”, iar un astfel de sistem integrat ar fi potrivit pentru România, care poate beneficia de know-how în acest domeniu.

 

Printre temele ce au fost abordate de către cei doi oficiali s-au numărat subiecte ce privesc sectorul zootehnic, promovarea conceptului de organizare a agricultorilor, implementarea Politicii Agricole Comune, cercetarea şi sistemul educaţional din domeniul agricol.

La Tulcea, s-a inaugurat activitatea Casei Române de Comerț Unirea
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 aprilie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 8 aprilie 2019, împreună cu premierul Viorica Dăncilă la inaugurarea oficială a Bursei de Pește din Tulcea, obiectiv de investiții finanțat din Fondul European pentru Pescuit.   La eveniment au luat parte Carmen Dan, ministrul...

“Ziua Europeană a Consumatorului și Concurenței”, sărbătorită la București
Autor: meatmilk  /   joi, 11 aprilie 2019

(Comunicat) La Palatul Parlamentului, a avut loc Conferința "Ziua Europeană a Consumatorului și Concurenței", la care, alături de reprezentanți ai Statului român, au participat comisarii europeni pentru justiție și protecția consumatorilor și politici de concurență.   Evenimentul, parte a manifestărilor organizate cu...