Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Negocierile ministrul agriculturii, valeriu tabara, la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand surse oficiale, in cadrul unei intalniri cu comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, ministrul agriculturii a abordat problema reluarii exporturilor romanesti de carne de porc catre Uniunea Europeana si deblocarea exporturilor de carne catre Turcia.

La aceasta dezbatere au mai luat parte si membrii Comisiei de agricultura (AGRI) a PE, ministrii agriculturii din celelalte state membre ale Uniunii Europene si comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Agenda de lucru a vizitei desfasurate la Bruxelles a inclus o intalnire in data de 7 noiembrie 2011 cu Secretarul general al COPA – COGECA precum si cu presedintele CEJA (Consiliul european al tinerilor agricultori). Cu aceasta ocazie, domnul Valeriu Tabara a prezentat informatii privind numarul tinerilor fermieri din Romania si masurile din Programul National de Dezvoltare Rurala destinate acestora.

De asemenea, in cursul dupa-amiezii de luni a avut loc intalnirea ministrilor agriculturii cu reprezentantii Comisiei pentru agricultura a Parlamentului European iar ministrul roman al agriculturii a prezentat pozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe principalele aspecte legate de Platile directe si Dezvoltarea Rurala – pachet de legislatie privind viitoarea Politica Agricola Comuna.

Marti, 8 noiembrie 2011, Valeriu Tabara a luat parte la discutiile cu europarlamentarii Romaniei si totodata, a prezentat o serie de documente privind situatia agriculturii din Romania, stadiul absorbtiei fondurilor europene, modificarile recente ale Programului National pentru Dezvoltare Rurala precum si propunerile viitoare. De asemenea, a fost expusa pozitia MADR pe principalele aspecte legate de Plati directe si Dezvoltare Rurala – pachet de legislatie al viitoarei PAC.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...