Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Negocierile ministrul agriculturii, valeriu tabara, la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand surse oficiale, in cadrul unei intalniri cu comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, ministrul agriculturii a abordat problema reluarii exporturilor romanesti de carne de porc catre Uniunea Europeana si deblocarea exporturilor de carne catre Turcia.

La aceasta dezbatere au mai luat parte si membrii Comisiei de agricultura (AGRI) a PE, ministrii agriculturii din celelalte state membre ale Uniunii Europene si comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Agenda de lucru a vizitei desfasurate la Bruxelles a inclus o intalnire in data de 7 noiembrie 2011 cu Secretarul general al COPA – COGECA precum si cu presedintele CEJA (Consiliul european al tinerilor agricultori). Cu aceasta ocazie, domnul Valeriu Tabara a prezentat informatii privind numarul tinerilor fermieri din Romania si masurile din Programul National de Dezvoltare Rurala destinate acestora.

De asemenea, in cursul dupa-amiezii de luni a avut loc intalnirea ministrilor agriculturii cu reprezentantii Comisiei pentru agricultura a Parlamentului European iar ministrul roman al agriculturii a prezentat pozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe principalele aspecte legate de Platile directe si Dezvoltarea Rurala – pachet de legislatie privind viitoarea Politica Agricola Comuna.

Marti, 8 noiembrie 2011, Valeriu Tabara a luat parte la discutiile cu europarlamentarii Romaniei si totodata, a prezentat o serie de documente privind situatia agriculturii din Romania, stadiul absorbtiei fondurilor europene, modificarile recente ale Programului National pentru Dezvoltare Rurala precum si propunerile viitoare. De asemenea, a fost expusa pozitia MADR pe principalele aspecte legate de Plati directe si Dezvoltare Rurala – pachet de legislatie al viitoarei PAC.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...