Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Negocierile ministrul agriculturii, valeriu tabara, la bruxelles

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand surse oficiale, in cadrul unei intalniri cu comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor, John Dalli, ministrul agriculturii a abordat problema reluarii exporturilor romanesti de carne de porc catre Uniunea Europeana si deblocarea exporturilor de carne catre Turcia.

La aceasta dezbatere au mai luat parte si membrii Comisiei de agricultura (AGRI) a PE, ministrii agriculturii din celelalte state membre ale Uniunii Europene si comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos.

Agenda de lucru a vizitei desfasurate la Bruxelles a inclus o intalnire in data de 7 noiembrie 2011 cu Secretarul general al COPA – COGECA precum si cu presedintele CEJA (Consiliul european al tinerilor agricultori). Cu aceasta ocazie, domnul Valeriu Tabara a prezentat informatii privind numarul tinerilor fermieri din Romania si masurile din Programul National de Dezvoltare Rurala destinate acestora.

De asemenea, in cursul dupa-amiezii de luni a avut loc intalnirea ministrilor agriculturii cu reprezentantii Comisiei pentru agricultura a Parlamentului European iar ministrul roman al agriculturii a prezentat pozitia Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe principalele aspecte legate de Platile directe si Dezvoltarea Rurala – pachet de legislatie privind viitoarea Politica Agricola Comuna.

Marti, 8 noiembrie 2011, Valeriu Tabara a luat parte la discutiile cu europarlamentarii Romaniei si totodata, a prezentat o serie de documente privind situatia agriculturii din Romania, stadiul absorbtiei fondurilor europene, modificarile recente ale Programului National pentru Dezvoltare Rurala precum si propunerile viitoare. De asemenea, a fost expusa pozitia MADR pe principalele aspecte legate de Plati directe si Dezvoltare Rurala – pachet de legislatie al viitoarei PAC.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...