Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nemții de la Agrarius cumpără masiv teren agricol în România

Autor: Meat MIlkmarți, 19 noiembrie, 2013

Compania germană Agrarius, cu o cifră de afaceri estimată în acest an la 4 milioane de euro pe piaţa locală dintr-o fermă de 3.200 de hectare din judeţul Timiş, şi-a bugetat dublarea portofoliului de terenuri arabile din România în următorii trei ani, acţiune ce ar urma să ducă şi la dublarea cifrei de afaceri, informeză zf.ro.

Pentru atingerea acestui obiectiv şi acoperirea capitalul de lucru necesar germanii au anunţat o emisiune de acţiuni în valoare de 4,8 milioane de euro pe Bursa de la Frankfurt, acolo unde sunt listaţi.

„Extinderea bazei de terenuri arabile este baza pentru dublarea afacerilor, ce estimăm să ajungă la 9 milioane de euro în 2016“, se arată într-un raport din luna noiembrie al companiei.(Mai multe, pe www.zf.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...