Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nestlé a creat Coaliția Globală de bunăstare animală

Autor: Mircea Demetermiercuri, 1 august, 2018

Nestlé și-a intensificat eforturile de îmbunătățire a standardelor de bunăstare a animalelor în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente prin crearea celui mai important grup mondial din industria alimentară din lume, Coalitia Globală pentru Protecția Animalelor.

 

În acest fel, Nestlé se numără printre cele șase companii care intenționează să depună eforturi pentru îmbunătățirea standardelor animalelor din cadrul lanțului global de aprovizionare cu alimente, pentru a răspunde cererii consumatorilor.

 

Grupul colectiv de companii majore și experți din domeniul bunăstării animalelor vor aborda barierele sistemice actuale în calea schimbării, vor împărtăși cele mai bune practici și vor accelera dezvoltarea standardelor și progreselor în ceea ce privește chestiunile cheie, privind bunăstarea.

 

Coaliția Globală pentru bunăstarea animalelor își propune să publice o agendă de acțiune în prima jumătate a anului 2019, concentrându-se asupra politicilor și asupra îmbunătățirii bunăstării puiilor din ferme, ca primă acțiune majoră la nivel global.

 

Grupul de cofondatori se bazează pe angajamentul Nestlé privind bunăstarea păsărilor în SUA, anul trecut, precum și pe furnizarea ouălor, la nivel global, până în 2025.

 

Pe an, Nestlé procesează în jur de 10.000 de tone de carne de pasăre în Europa, dar a anunțat recent planurile de a ridica la nivel global standardele de bunăstare prin faptul că toți furnizorii săi trebuie să aibă un singur standard. Compania informează că va reduce furnizorii, eliminându-I din listă pe cei care nu au respectat standardele pe care le-a stabilit.

 

Accelerarea aplicării standardelor de bunăstare a animalelor a determinat un răspuns din partea organizației de calitate din Marea Britanie, RSPCA, care a cerut ca supermarketurile să urmeze angajamentul Nestlé. RSPCA a declarat că, în pofida cererii crescânde de pui, au fost înregistrate puține progrese în ceea ce privește bunăstarea, informează Global Meat News.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...