Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nestle suspenda productia de mezeluri halal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a controversei deschise cu comunitatea musulmana din Franta, iscata pe marginea valorii de urme AND gasite in carnea de porc, compania Nestle a decis suspendarea productiei de carnati Halal Herta, informeaza Reuters citand purtatorul de cuvant al Nestle France.

Decizia companiei vine dupa publicarea unui raport de analiza din care rezulta urme de porc, in retetele oferite musulmanilor. Potrivit cotidianului francez Le Figaro, Casino a eliminat aceste produse de pe rafturi. Laboratorul Eurofins a publicat un raport care analizeaza existenta urmelor de carne de porc in compozisia carnatilor Herta Knak, produs cu reteta exclusiva din pasari de curte, certificat pentru consumul musulmanilor. Prezenta AND-ului unor specii-tinta de carne de porc a fost detectata cu usurinta, in mai multe probe recoltate, spune Raportul, comandat de Forul de dezbatere al consumatorilor musulmani.

Proprietarul Nestle a negat insa concluziile raportate, cerand o contra-proba unui laborator din Germania. Conform acestuia contraexpertiza a infirmat existenta urmelor AND de porc in produsele incriminate. Nestle a anuntat totusi suspendarea productiei de carnati Herta Halal. (TS)

Companiile germane privesc îngrijorate către viitorul României
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Pentru a avea succes în străinătate, companiile au nevoie de un mediu de afaceri stabil și de autorități publice deschise la un dialog real cu reprezentanții mediului de afaceri.   Factori precum predictibilitatea politicilor economice, administrația publică, disponibilitatea forței de muncă, infrastructura,...

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...