Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nestle suspenda productia de mezeluri halal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a controversei deschise cu comunitatea musulmana din Franta, iscata pe marginea valorii de urme AND gasite in carnea de porc, compania Nestle a decis suspendarea productiei de carnati Halal Herta, informeaza Reuters citand purtatorul de cuvant al Nestle France.

Decizia companiei vine dupa publicarea unui raport de analiza din care rezulta urme de porc, in retetele oferite musulmanilor. Potrivit cotidianului francez Le Figaro, Casino a eliminat aceste produse de pe rafturi. Laboratorul Eurofins a publicat un raport care analizeaza existenta urmelor de carne de porc in compozisia carnatilor Herta Knak, produs cu reteta exclusiva din pasari de curte, certificat pentru consumul musulmanilor. Prezenta AND-ului unor specii-tinta de carne de porc a fost detectata cu usurinta, in mai multe probe recoltate, spune Raportul, comandat de Forul de dezbatere al consumatorilor musulmani.

Proprietarul Nestle a negat insa concluziile raportate, cerand o contra-proba unui laborator din Germania. Conform acestuia contraexpertiza a infirmat existenta urmelor AND de porc in produsele incriminate. Nestle a anuntat totusi suspendarea productiei de carnati Herta Halal. (TS)

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...