Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nestle suspenda productia de mezeluri halal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a controversei deschise cu comunitatea musulmana din Franta, iscata pe marginea valorii de urme AND gasite in carnea de porc, compania Nestle a decis suspendarea productiei de carnati Halal Herta, informeaza Reuters citand purtatorul de cuvant al Nestle France.

Decizia companiei vine dupa publicarea unui raport de analiza din care rezulta urme de porc, in retetele oferite musulmanilor. Potrivit cotidianului francez Le Figaro, Casino a eliminat aceste produse de pe rafturi. Laboratorul Eurofins a publicat un raport care analizeaza existenta urmelor de carne de porc in compozisia carnatilor Herta Knak, produs cu reteta exclusiva din pasari de curte, certificat pentru consumul musulmanilor. Prezenta AND-ului unor specii-tinta de carne de porc a fost detectata cu usurinta, in mai multe probe recoltate, spune Raportul, comandat de Forul de dezbatere al consumatorilor musulmani.

Proprietarul Nestle a negat insa concluziile raportate, cerand o contra-proba unui laborator din Germania. Conform acestuia contraexpertiza a infirmat existenta urmelor AND de porc in produsele incriminate. Nestle a anuntat totusi suspendarea productiei de carnati Herta Halal. (TS)

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...