Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nestle suspenda productia de mezeluri halal

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Urmare a controversei deschise cu comunitatea musulmana din Franta, iscata pe marginea valorii de urme AND gasite in carnea de porc, compania Nestle a decis suspendarea productiei de carnati Halal Herta, informeaza Reuters citand purtatorul de cuvant al Nestle France.

Decizia companiei vine dupa publicarea unui raport de analiza din care rezulta urme de porc, in retetele oferite musulmanilor. Potrivit cotidianului francez Le Figaro, Casino a eliminat aceste produse de pe rafturi. Laboratorul Eurofins a publicat un raport care analizeaza existenta urmelor de carne de porc in compozisia carnatilor Herta Knak, produs cu reteta exclusiva din pasari de curte, certificat pentru consumul musulmanilor. Prezenta AND-ului unor specii-tinta de carne de porc a fost detectata cu usurinta, in mai multe probe recoltate, spune Raportul, comandat de Forul de dezbatere al consumatorilor musulmani.

Proprietarul Nestle a negat insa concluziile raportate, cerand o contra-proba unui laborator din Germania. Conform acestuia contraexpertiza a infirmat existenta urmelor AND de porc in produsele incriminate. Nestle a anuntat totusi suspendarea productiei de carnati Herta Halal. (TS)

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...