Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nicolae dimulescu: romania nu isi valorifica potentialul pescaresc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului recolta.eu, Nicolae Dimulescu, directorul Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AMPOP), present la conferinta Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii, a avertizat ca Romania nu isi valorifica potentialul piscicol.

La ora actuala, la nivel national, avem 103 proiecte in derulare si suntem asaltati de foarte multe alte proiecte care vin. Va fi necesar ca in viitor sa solicitam realocarea de fonduri de la Axa prioritara 4 – Dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti pentru Axa prioritara 2, care inseamna pescuit si acvacultura, a spus Dimulescu.

Potrivit acestuia, odata cu luna iunie 2010, s-a inceput contractarea fondurilor europene, pana in prezent recuperandu-se perioada 2007-2010.

Legat de Dunare si Marea Neagra, exista in derulare un proiect pentru un port pescaresc la Marea Neagra, la Midia, si un alt proiect ce vizeaza realizarea unei burse a pestelui la Constanta. In domeniul acvaculturii, exista in constructie o ferma pentru cresterea calcanului, iar de-a lungul Dunarii, in Delta si pe zona costiera a Marii Negre sunt 15 parteneriate pentru dezvoltarea zonelor locale pentru sectorul de stres.

Directorul AMPOP a atras atentia ca, in ceea ce priveste parteneriatul pe zona Dunarii si Marii Negre intre statele UE care sunt riverane, un lucru important care trebuie avut in vedere este acela al renaturarii si reinundarii unor zone importante din Lunca Dunarii.

Pana la venirea comunismului in Romania, in anii 30 s-au indiguit vreo 37.000 de hectare. In anii 60, s-au indiguit 1,3 milioane de hectare, practic intreaga lunca inundabila a Dunarii. Ce avem acum? Avem terenuri in zona inundabila care sunt productive, avem terenuri care s-au transformat in saraturi, pentru ca viiturile care veneau spalau si dizolvau sarea si fertilizau pamantul. In lipsa acestor viituri, avem saraturi. Avem zone care s-au transformat in balti neigienizate si, intr-un cuvant, avem pierderi. Se stie ca Lunca Dunarii este supapa de evacuare, de salvare pentru Dunare la mari viituri, a explicat Dimulescu.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...