Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nicolae dimulescu: romania nu isi valorifica potentialul pescaresc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului recolta.eu, Nicolae Dimulescu, directorul Autoritatii de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (AMPOP), present la conferinta Noi oportunitati de finantare pentru schimbare sociala si economica in Bazinul Marii Negre – Regiunea Dunarii, a avertizat ca Romania nu isi valorifica potentialul piscicol.

La ora actuala, la nivel national, avem 103 proiecte in derulare si suntem asaltati de foarte multe alte proiecte care vin. Va fi necesar ca in viitor sa solicitam realocarea de fonduri de la Axa prioritara 4 – Dezvoltarea durabila a zonelor pescaresti pentru Axa prioritara 2, care inseamna pescuit si acvacultura, a spus Dimulescu.

Potrivit acestuia, odata cu luna iunie 2010, s-a inceput contractarea fondurilor europene, pana in prezent recuperandu-se perioada 2007-2010.

Legat de Dunare si Marea Neagra, exista in derulare un proiect pentru un port pescaresc la Marea Neagra, la Midia, si un alt proiect ce vizeaza realizarea unei burse a pestelui la Constanta. In domeniul acvaculturii, exista in constructie o ferma pentru cresterea calcanului, iar de-a lungul Dunarii, in Delta si pe zona costiera a Marii Negre sunt 15 parteneriate pentru dezvoltarea zonelor locale pentru sectorul de stres.

Directorul AMPOP a atras atentia ca, in ceea ce priveste parteneriatul pe zona Dunarii si Marii Negre intre statele UE care sunt riverane, un lucru important care trebuie avut in vedere este acela al renaturarii si reinundarii unor zone importante din Lunca Dunarii.

Pana la venirea comunismului in Romania, in anii 30 s-au indiguit vreo 37.000 de hectare. In anii 60, s-au indiguit 1,3 milioane de hectare, practic intreaga lunca inundabila a Dunarii. Ce avem acum? Avem terenuri in zona inundabila care sunt productive, avem terenuri care s-au transformat in saraturi, pentru ca viiturile care veneau spalau si dizolvau sarea si fertilizau pamantul. In lipsa acestor viituri, avem saraturi. Avem zone care s-au transformat in balti neigienizate si, intr-un cuvant, avem pierderi. Se stie ca Lunca Dunarii este supapa de evacuare, de salvare pentru Dunare la mari viituri, a explicat Dimulescu.

ANPC a amendat hipermarket-uri din Oltenia
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Urmare a actiunilor de control efectuate de o echipa a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), formata din comisari ai corpului de control, ai Directiei Generale de Control si ai Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor (CRPC) S-V Oltenia, coordonati de seful Corpului de Control al Presedintelui...

Se reia schimbul comercial agroalimentar cu Republica Iran
Autor: meatmilk  /   joi, 21 februarie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că, datorită eforturilor diplomatice și ale Guvernului României din ultima perioadă, a fost deschisă piața de export pentru ovine cu Republica Iran.   Astfel, în ianuarie 2019 a fost agreat modelul de certificat de export între Autoritatea Națională...