Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nivel record al exportului agroalimentar al Uniunii Europene

Autor: Maria Demetriadvineri, 19 februarie, 2016

Produsele agricole şi alimentare pe care Uniunea Europeană le-a exportat în 2015 au atins o valoare record de  peste 129 miliarde euro, sumă care este mai mare cu 6% faţă de cu 2014, cerealele, vinurile şi animalele vii fiind responsabile de performanţele realizate, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europeane.

 

Creşterea de 6% înregistrată de exporturile de produse agricole şi alimentare ale UE a fost depăşită însă de un avans de 8,7% al importurilor, până la 113 miliarde euro. Astfel, balanţa comercială a UE pe segmentul de produse agricole şi alimentare a ajuns la un excedent de 16 miliarde euro, în 2015, mai puţin decât surplusul de 18 miliarde euro, marcat în 2014.

 

Pe categorii de produse, valoarea exporturilor a urcat cu precădere la cereale, altele decât grâu, unde s-a înregistrat o creştere de 1,2 miliarde de euro, sau 68%, comparativ cu valoarea din 2014. De asemenea, valoarea exporturilor de animale vii s-a majorat cu 486 milioane de euro sau 25% precum şi pentru bere, ape minerale şi băuturi răcoritoare.

UE modernizează legislația protecției consumatorilor și a practicilor neloiale
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) UE îmbunătățește protecția drepturilor consumatorilor. Ambasadorii statelor membre reuniți în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți al Consiliului au convenit astăzi asupra poziției Consiliului cu privire la un proiect de directivă de modificare a patru directive în vigoare ale UE care protejează interesele...

UE va încheia un acord împotriva pescuitului nereglementat
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 martie 2019

(Comunicat) În curând, UE va deveni parte la un acord internațional de prevenire a pescuitului nereglementat în marea liberă din zona centrală a Oceanului Arctic.   În acest sens, Consiliul a adoptat o decizie privind încheierea acestui acord, care a fost semnat la 3 octombrie 2018 de cele cinci state de coastă de la...