Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nivel record al exportului agroalimentar al Uniunii Europene

Autor: Maria Demetriadvineri, 19 februarie, 2016

Produsele agricole şi alimentare pe care Uniunea Europeană le-a exportat în 2015 au atins o valoare record de  peste 129 miliarde euro, sumă care este mai mare cu 6% faţă de cu 2014, cerealele, vinurile şi animalele vii fiind responsabile de performanţele realizate, potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europeane.

 

Creşterea de 6% înregistrată de exporturile de produse agricole şi alimentare ale UE a fost depăşită însă de un avans de 8,7% al importurilor, până la 113 miliarde euro. Astfel, balanţa comercială a UE pe segmentul de produse agricole şi alimentare a ajuns la un excedent de 16 miliarde euro, în 2015, mai puţin decât surplusul de 18 miliarde euro, marcat în 2014.

 

Pe categorii de produse, valoarea exporturilor a urcat cu precădere la cereale, altele decât grâu, unde s-a înregistrat o creştere de 1,2 miliarde de euro, sau 68%, comparativ cu valoarea din 2014. De asemenea, valoarea exporturilor de animale vii s-a majorat cu 486 milioane de euro sau 25% precum şi pentru bere, ape minerale şi băuturi răcoritoare.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...