Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi cazuri de pestă porcină africană în Letonia

Autor: Meat MIlkluni, 28 iulie, 2014

Autoritatile sanitar-veterinare din Letonia au raportat noua focare de pesta porcina africana in judetele Dagdas, Kraslavas si Valkas. Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor a primit raportul de monitorizare care precizeaza ca focarul cuprinde atat porci mistreti cat si porci de crescatorie.

Potrivit raportului, au fost gasiti patru porci mistreti afectati, dintre care trei erau morti, iar celalalt porc a fost ucis. In cazul porcilor de ferma, au fost descoperiti 134 de porci suspecti de pesta porcina africana, dintre care 10 cazuri au fost raportate.

Din cei 10 porci, 6 au fost gasiti morti, iar ceilalti 128 porci au fost omorati. Sursa focarului ramane necunoscuta. (agrobroker.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...