Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi fonduri europene in valoare de 220 milioane de euro pentru fermierii romani

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Potrivit cotidianului Libertatea, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit are disponibile, in perioada 17 aprilie – 31 mai 2012, peste 220 de milioane de euro din fonduri europene pentru finantarea proiectelor privind modernizarea exploatatiilor agricole.

Din fondurile disponibile pentru modernizarea exploatatiilor agricole in valoare de 220,5 milioane de euro, 10 milioane de euro sunt alocate beneficiarilor masurii 141 'Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta', informeaza Agerpres.

Alocarea financiara ramasa din diferenta rezultata de 210,577 milioane euro se acorda distinct, respectiv 50 de milioane de euro pentru standarde din sectorul de crestere a animalelor, 64,23 milioane de euro pentru sectorul vegetal (40%) si 96,34 milioane de euro pentru sectorul animal (60%).

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 1,6 milioane de euro. Depunerea proiectelor aferente masurii 121 se va realiza la Oficiile Judetene ale APDRP, de luni pana vineri, intre 9.00 – 14.00. Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este miercuri, 31 mai 2012, ora 12.00.

Ștefan Vîrtaci: Evoluția pieței internaționale a cărnii de porc în anul 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

Si in cursul anul 2018 s-a mentinut impartirea pieteiproducatorilor de carne de porc asemanatoare cu cifrele realizate in anii anteriori. Tarile CE isi mentin suprematia in ceea ce priveste productia si exporturile de carne de porc, China desi are o productie importanta, nu poate sa isi acopere necesarul fara a apela la importuri, iar Rusia ca de...

35 mil. euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferente submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2020, în perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 –...

Noi fonduri europene in valoare de 220 milioane de euro pentru fermierii romani

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit cotidianului Libertatea, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit are disponibile, in perioada 17 aprilie – 31 mai 2012, peste 220 de milioane de euro din fonduri europene pentru finantarea proiectelor privind modernizarea exploatatiilor agricole.

Din fondurile disponibile pentru modernizarea exploatatiilor agricole in valoare de 220,5 milioane de euro, 10 milioane de euro sunt alocate beneficiarilor masurii 141 'Sprijinirea fermelor de semi-subzistenta', informeaza Agerpres.

Alocarea financiara ramasa din diferenta rezultata de 210,577 milioane euro se acorda distinct, respectiv 50 de milioane de euro pentru standarde din sectorul de crestere a animalelor, 64,23 milioane de euro pentru sectorul vegetal (40%) si 96,34 milioane de euro pentru sectorul animal (60%).

Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 1,6 milioane de euro. Depunerea proiectelor aferente masurii 121 se va realiza la Oficiile Judetene ale APDRP, de luni pana vineri, intre 9.00 – 14.00. Termenul limita al depunerii cererilor de proiecte pentru aceasta sesiune este miercuri, 31 mai 2012, ora 12.00.

Regionalizarea, şansa micilor procesatori de carne (2)
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Autor: ȘTEFAN VÂRTACI) Desigur că Banatul şi Ardealul reprezintă ele însele un brand în producţia de preparate de carne. Fiecare etichetă în care se face trimiterea la zona geografică de producţie, respectiv Banat sau produse ardeleneşti, reprezintă o mare şansă de câştig în materie de vânzare. Cu toate acestea, nu putem vorbi...

ANSVSA: Transportul cărnii și al produselor din carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) În apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod tradiţional, creşte consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomandă populaţiei să acorde o atenţie sporită modului în care păstrează, prepară, transportă și depozitează produsele alimentare, dar şi a locurilor de unde acestea sunt...

Lidl va inaugura un nou magazin în Brașov
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui magazin nou în Brașov, pe data de 20 decembrie. Noua unitate este situată pe StradaSpicului, Nr. 5. Odată cu inaugurarea magazinului, se vor crea aproximativ 25 de noi locuri de muncă.   Ca parte astrategiei sale de sustenabilitate, Lidl își dezvoltă...

Ștefan Vîrtaci: Evoluția pieței internaționale a cărnii de porc în anul 2018
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

Si in cursul anul 2018 s-a mentinut impartirea pieteiproducatorilor de carne de porc asemanatoare cu cifrele realizate in anii anteriori. Tarile CE isi mentin suprematia in ceea ce priveste productia si exporturile de carne de porc, China desi are o productie importanta, nu poate sa isi acopere necesarul fara a apela la importuri, iar Rusia ca de...

35 mil. euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferente submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2020, în perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 –...