Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noi instrumente financiare pentru fermieri

Autor: Meat MIlkmarți, 4 februarie, 2014

ProCredit Bank susţine agricultorii din România cu o ofertă avantajoasă la creditul de investiţii. Clienţii pot accesa în sucursalele ProCredit Bank finanţări pentru cumpărare terenuri agricole, construcție sau extindere ferme, achiziţie echipamente sau animale.

Într-un comunicat de presă, banca anunţă „creditul de investiţii de la ProCredit Bank este soluţia care permite finanţarea integrală a proiectului de investiţii, întrucât banca nu solicită obligatoriu un avans de la client. Mai mult decât atât, în cadrul Programului pentru Competitivitate şi Inovare în baza acordului cu Fondul European de Investiţii, banca oferă finanţare în condiţii preferenţiale, adică garanţii la costuri 0 pentru sume până la 100.000 Euro si dobânzi reduse față de nivelul standard”.

Potrivit sursei, acest credit se poate acorda pe o perioada extinsă de finanțare, putând avea o maturitate de până la 15 ani, ceea ce oferă producatorilor agricoli o flexibilitate sporită în gestionarea activităţii financiare. În acest sens, planul de rambursare este adaptat specificului activităţii, clienţii putând opta pentru o perioadă de graţie de până la 12 luni şi / sau pentru plata unor rate inegale, în funcţie de sezonalitatea afacerii.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...