Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi metode de decontaminare a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Institutul Federal German de Evaluare a Riscurilor (BFR) considera vitale procedurile de decontaminare a carnii, in razboiul dus impotriva agentilor patogeni.

BFR a concluzionat direct si obiectiv, considerand necesara o evaluare a situatiei actuale si a perspectivelor, prin imbunatatirea igienei carnii pentru decontaminare.

Printre procedeele sustinute de autoritatile germane, pentru decontaminarea carnii de germeni patogeni se numara: stropirea cu acid organic, tratamentul cu abur fierbinte, procesarea sub inalta presiune sau tratamentul cu plasma rece. Este, de asemenea, sugerata adoptarea si a altor masuri, precum tratamentul carnii cu radiatii ionizante sau ultraviolete, masuri aplicate si in alte tari din spatiul UE.

Tratamentele chimice, cum ar fi utilizarea de clor, sunt folosite in SUA, dar nu sunt acceptate in Uniunea Europeana. In spatiul comunitar, unele tratamente de decontaminare pot aspectul (culoarea) carnii; nu este insa un motiv sa impiedice procesatorii in aplicarea acestora.

AFIR a publicat Ghidul pentru investiții în zona ITI–Delta Dunării
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 decembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunile consultative ale Ghidurilor solicitantului pentru investiții în arealul ITI – Delta Dunării privind dezvoltarea infrastructurii de bază (submăsura 7.2) și protejarea patrimoniului cultural (submăsura 7.6), finanțate prin Programul Național de Dezvoltare...

Marca Ardealul devine, temporar, România
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 decembrie 2018

(Comunicat) La 100 de ani de la Marea Unire, pentru o scurtă vreme, Ardealul, marca de pate și mâncăruri la conservă, își schimbă numele în Romania.   De ce? Pentru a marca si sărbatori acest moment definitoriu al istoriei noastre. Pentru a-și onora numele și istoria acestui nume. Pentru că, atunci când te cheamă...