Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi metode de decontaminare a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Institutul Federal German de Evaluare a Riscurilor (BFR) considera vitale procedurile de decontaminare a carnii, in razboiul dus impotriva agentilor patogeni.

BFR a concluzionat direct si obiectiv, considerand necesara o evaluare a situatiei actuale si a perspectivelor, prin imbunatatirea igienei carnii pentru decontaminare.

Printre procedeele sustinute de autoritatile germane, pentru decontaminarea carnii de germeni patogeni se numara: stropirea cu acid organic, tratamentul cu abur fierbinte, procesarea sub inalta presiune sau tratamentul cu plasma rece. Este, de asemenea, sugerata adoptarea si a altor masuri, precum tratamentul carnii cu radiatii ionizante sau ultraviolete, masuri aplicate si in alte tari din spatiul UE.

Tratamentele chimice, cum ar fi utilizarea de clor, sunt folosite in SUA, dar nu sunt acceptate in Uniunea Europeana. In spatiul comunitar, unele tratamente de decontaminare pot aspectul (culoarea) carnii; nu este insa un motiv sa impiedice procesatorii in aplicarea acestora.

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...