Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi metode de decontaminare a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Institutul Federal German de Evaluare a Riscurilor (BFR) considera vitale procedurile de decontaminare a carnii, in razboiul dus impotriva agentilor patogeni.

BFR a concluzionat direct si obiectiv, considerand necesara o evaluare a situatiei actuale si a perspectivelor, prin imbunatatirea igienei carnii pentru decontaminare.

Printre procedeele sustinute de autoritatile germane, pentru decontaminarea carnii de germeni patogeni se numara: stropirea cu acid organic, tratamentul cu abur fierbinte, procesarea sub inalta presiune sau tratamentul cu plasma rece. Este, de asemenea, sugerata adoptarea si a altor masuri, precum tratamentul carnii cu radiatii ionizante sau ultraviolete, masuri aplicate si in alte tari din spatiul UE.

Tratamentele chimice, cum ar fi utilizarea de clor, sunt folosite in SUA, dar nu sunt acceptate in Uniunea Europeana. In spatiul comunitar, unele tratamente de decontaminare pot aspectul (culoarea) carnii; nu este insa un motiv sa impiedice procesatorii in aplicarea acestora.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...