Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noi metode de decontaminare a carnii

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Institutul Federal German de Evaluare a Riscurilor (BFR) considera vitale procedurile de decontaminare a carnii, in razboiul dus impotriva agentilor patogeni.

BFR a concluzionat direct si obiectiv, considerand necesara o evaluare a situatiei actuale si a perspectivelor, prin imbunatatirea igienei carnii pentru decontaminare.

Printre procedeele sustinute de autoritatile germane, pentru decontaminarea carnii de germeni patogeni se numara: stropirea cu acid organic, tratamentul cu abur fierbinte, procesarea sub inalta presiune sau tratamentul cu plasma rece. Este, de asemenea, sugerata adoptarea si a altor masuri, precum tratamentul carnii cu radiatii ionizante sau ultraviolete, masuri aplicate si in alte tari din spatiul UE.

Tratamentele chimice, cum ar fi utilizarea de clor, sunt folosite in SUA, dar nu sunt acceptate in Uniunea Europeana. In spatiul comunitar, unele tratamente de decontaminare pot aspectul (culoarea) carnii; nu este insa un motiv sa impiedice procesatorii in aplicarea acestora.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...