Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi precizari la taxa pe fast food

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ministerul Sanatatii doreste instituirea unei taxe pe alimentele nesanatoase, adica doar pentru produsele cu o cantitate foarte mare de grasimi, dulciurile hiperconcentrate si bauturile carbogazoase, a precizat secretarului de stat Adrian Streinu Cercel. Astfel taxa pentru produsele alimentare nerecomandate nu va viza pizza, shaorma sau apa minerala. El a explicat ca introducerea taxei pe fast food este necesara intrucat a crescut numarul persoanelor obeze.

Reprezentantii patronatelor estimeza ca introducerea taxei pe fast-food ar putea duce la cresterea, in medie, cu peste 20% a pretului la alimente, dar si la disponibilizarea a peste 36.000 de salariati, respectiv 20% din personalul din industria alimentara. Ministerul Sanatatii a respins insa aceste afirmatii, sustinand ca cifrele avansate de reprezentantii patronatelor din alimentatie sunt nerealiste si nu au baza de calcul.

Potrivit reprezentantilor ministerului, lista produselor care vor fi taxate nu a fost inca finalizata, dar Adrian Streinu-Cercel a declarat ca acesta nu va include nici legumele, carnea, laptele si derivatele din acestea si nici ouale. Lista va fi finalizata in doua-trei luni, iar taxa va fi variabila, in functie de produs.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...