Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noi programe De Minimis pentru agricultura Eco

Autor: Maria Demetriadvineri, 15 mai, 2015

APIA anunță noile programe De Minimis pentru agricultura ecologică. Potrivit anunțului oficial, fermierii  pot depunere cererile pentru solicitarea ajutorului De Minimis acordat exploatațiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică până la data de 5 iulie inclusiv, iar valoarea totală pe care o pot primi în baza acestui sprijin se ridică la cel mult 15.000 euro.

 

Beneficiarii acestui ajutor sunt întreprinderile care deţin exploataţii vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică, care se află sub contract cu un organism de inspecţie şi certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, respectiv producătorii agricoli persoane fizice, persoane juridice şi/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale ori întreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Potrivit APIA, ajutorul de minimis se acordă beneficiarilor care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate în anul de cerere 2013, în baza Hotărârii Guvernului nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică, cu modificările şi completările ulterioare, şi care au depus cerere de ajutor în anul 2013 pentru exploataţiile cuprinse între 0,30 ha şi 5 ha inclusiv; 5,1 ha şi 20 ha inclusiv.

 

„Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis este de 1.180 lei/exploatație pentru exploatațiile cuprinse între 0,30 ha şi 5 ha inclusiv sau de 845 lei/exploataţie pentru exploataţiile cuprinse între 5,1 ha şi 20 ha inclusiv. Valoarea totală a ajutorului de minimis care se acordă unei întreprinderi nu poate depăşi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciții financiare, în cursul exerciţiului financiar actual şi în cele două exerciţii financiare precedente”, se arată în comunicat.

 

Pentru obţinerea ajutorului De Minimis, beneficiarii completează şi depun cererea pentru ajutorul de minimis în agricultură, la centrele județene ale Agenţiei de Plăţi şi Intervenție pentru Agricultură, respectiv al municipiului Bucureşti, pe raza teritorială unde se află exploataţia însoțită de documente privind identitatea beneficiarului şi cele care dovedesc că este producător atestat în agricultura ecologică.

 

Hotărârea de Guvern nr. 219 din 29.04.2015 privind modificarea şi completarea Hotărârii de Guvern nr. 864/2014 referitoare la schema de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploataşiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică” a fost publicată în Monitorul Oficial.

4,6 mil. lei, ajutoare De Minimis pentru Basna și Mangalița
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre care completează art.11 din Hotărârea Guvernului nr.9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc".   Astfel, valoarea totală a schemei...

La Digi-AGRI, România și-a impus punctul de vedere privind viitorul PAC
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.   Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât...