Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi reglementari de etichetare in spatiul ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului europarl.europa.eu, in Comisia pentru Agricultura si Industrie alimentara a Parlamentului European sunt vizate noi reglementari privind etichetarea alimentelor.

Astfel, la propunerea europarlamentarei Renate Sommer (Danemarca), in Comisie s-a aprobat ca, pe etichetele produselor din carne de porc, oaie, capra, si pui, sa fie trecute date despre locul de provenienta al carnii (locul de nastere al animalului, locul si modul de abatorizare si procesare).

Deasemenea, eticheta laptelui de consum va trebui sa contina informatii despre originea vacilor de lapte.

Suplimentar, in concordanta cu anumite traditii religioase, mixturile de carne vor trebui etichetate cu formularea formed meat.

In Comisie, propunerea a fost votata cu 57 de voturi pentru, 4 impotriva si o abtinere, urmand ca Proiectul sa primeasca votul final in sesiunea din iulie a Parlamentului European. (I.S.)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...