Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi reglementari de etichetare in spatiul ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului europarl.europa.eu, in Comisia pentru Agricultura si Industrie alimentara a Parlamentului European sunt vizate noi reglementari privind etichetarea alimentelor.

Astfel, la propunerea europarlamentarei Renate Sommer (Danemarca), in Comisie s-a aprobat ca, pe etichetele produselor din carne de porc, oaie, capra, si pui, sa fie trecute date despre locul de provenienta al carnii (locul de nastere al animalului, locul si modul de abatorizare si procesare).

Deasemenea, eticheta laptelui de consum va trebui sa contina informatii despre originea vacilor de lapte.

Suplimentar, in concordanta cu anumite traditii religioase, mixturile de carne vor trebui etichetate cu formularea formed meat.

In Comisie, propunerea a fost votata cu 57 de voturi pentru, 4 impotriva si o abtinere, urmand ca Proiectul sa primeasca votul final in sesiunea din iulie a Parlamentului European. (I.S.)

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

GfK: Puterea de cumpărare a românilor, cea mai mare rată de creștere în 2017
Autor: meatmilk  /   joi, 24 mai 2018

(Comunicat) GfK a derulat un studiu - analiză a scenei de retail european, cuprinzând cele mai recente evoluții și prognoze pentru 2018. Indicatorii de piață evaluați de GfK pentru cele 32 de țări europene analizate sunt: puterea de cumpărare, ponderea cheltuielilor populației în retail din cheltuielile totale, inflația și...