Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi reglementari de etichetare in spatiul ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului europarl.europa.eu, in Comisia pentru Agricultura si Industrie alimentara a Parlamentului European sunt vizate noi reglementari privind etichetarea alimentelor.

Astfel, la propunerea europarlamentarei Renate Sommer (Danemarca), in Comisie s-a aprobat ca, pe etichetele produselor din carne de porc, oaie, capra, si pui, sa fie trecute date despre locul de provenienta al carnii (locul de nastere al animalului, locul si modul de abatorizare si procesare).

Deasemenea, eticheta laptelui de consum va trebui sa contina informatii despre originea vacilor de lapte.

Suplimentar, in concordanta cu anumite traditii religioase, mixturile de carne vor trebui etichetate cu formularea formed meat.

In Comisie, propunerea a fost votata cu 57 de voturi pentru, 4 impotriva si o abtinere, urmand ca Proiectul sa primeasca votul final in sesiunea din iulie a Parlamentului European. (I.S.)

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...