Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noi reglementari de etichetare in spatiul ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit site-ului europarl.europa.eu, in Comisia pentru Agricultura si Industrie alimentara a Parlamentului European sunt vizate noi reglementari privind etichetarea alimentelor.

Astfel, la propunerea europarlamentarei Renate Sommer (Danemarca), in Comisie s-a aprobat ca, pe etichetele produselor din carne de porc, oaie, capra, si pui, sa fie trecute date despre locul de provenienta al carnii (locul de nastere al animalului, locul si modul de abatorizare si procesare).

Deasemenea, eticheta laptelui de consum va trebui sa contina informatii despre originea vacilor de lapte.

Suplimentar, in concordanta cu anumite traditii religioase, mixturile de carne vor trebui etichetate cu formularea formed meat.

In Comisie, propunerea a fost votata cu 57 de voturi pentru, 4 impotriva si o abtinere, urmand ca Proiectul sa primeasca votul final in sesiunea din iulie a Parlamentului European. (I.S.)

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...