Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noi reguli fiscale pentru fermieri

Autor: Meat MIlkmarți, 27 mai, 2014

Oficialii administraţiilor financiare atrag atenţia fermierilor că sunt obligaţi să respecte o serie de reguli fiscale, indiferent dacă își lucrează sau nu terenurile.

“Proprietarul nu mai este obligat să facă tot felul de situaţii ca să îşi calculeze impozitul, să îl declare. Pentru că atât impozitul, cât şi contribuţia de asigurări de sănătate se reţin la sursă, de către arendași,  acesta va vira atât impozitul cât şi cota de 5,5%, cât este contribuţia de asigurări sociale de sănătate”, susţine economistul Alexandru Tamba.

“Vestea proastă, pentru arendatori, este că, începând tot din 2014, se reţine şi această contribuţie de asigurări sociale de 5,5%, care nu era până la 1 ianuarie 2014. Arendatorul va trebui să depună o singură declaraţie la Finanţe, după care nu mai trebuie să depună altele. Iar arendaşul, care a preluat terenul, în funcţie de contractul care trebuie să fie întotdeauna în formă scrisă, va reţine impozitul şi contribuţia de sănătate, iar diferenţa îi va acorda arendatorului o sancţiune.” (radio Cluj)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...