Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi reguli pentru cresterea porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un proiect de ordin al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), citat de agentia Mediafax, stabileste noi reguli pentru cresterea porcilor.

Astfel, in vecinatatea porcilor din ferme vor fi interzise zgomitele puternice, bruste sau constante, in zona lor de odihna trebuind evitata prezenta curentilor de aer, iar luminozitatea sa fie de minimum 40 lucsi, timp de opt ore/zi.

Umiditatea relativa a spatiului de crestere a animalelor va fi asigurata, in timpul verii, fiind marita artificial cu ajutorul pulverizatoarelor amplasate pe plafon, in timp ce nivelul noxelor nu trebuie sa depaseasca 15mg/metru cub. Proiectul de ordin face referire la aprobarea normelor metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat pentru porcinele din exploatatile comerciale, norme ce trebuie sa se alinieze Directivei Consiliului 91/630/CEE. (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...