Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi reguli pentru cresterea porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un proiect de ordin al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), citat de agentia Mediafax, stabileste noi reguli pentru cresterea porcilor.

Astfel, in vecinatatea porcilor din ferme vor fi interzise zgomitele puternice, bruste sau constante, in zona lor de odihna trebuind evitata prezenta curentilor de aer, iar luminozitatea sa fie de minimum 40 lucsi, timp de opt ore/zi.

Umiditatea relativa a spatiului de crestere a animalelor va fi asigurata, in timpul verii, fiind marita artificial cu ajutorul pulverizatoarelor amplasate pe plafon, in timp ce nivelul noxelor nu trebuie sa depaseasca 15mg/metru cub. Proiectul de ordin face referire la aprobarea normelor metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat pentru porcinele din exploatatile comerciale, norme ce trebuie sa se alinieze Directivei Consiliului 91/630/CEE. (TS)

CMC Grup Broker de Asigurare a devenit Partener al Conferinței Meat Milk
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 21 martie 2018

CMC Grup Broker de Asigurare este și la această ediție Partener al Expo-Cnferinței Internaționale Meat & Milk, eveniment care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.     Conform programului convenit, participarea CMC Grup se va concretiza într-o comunicare pe teme de asigurări și...

17,7 mil. euro pentru programul Lapte, fructe și legume în școli
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 martie 2018

(Comunicat) Potrivit Comisiei Europene, pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, o sumă similară celei alocate în anul precedent (17,7 mil. euro).   Acestea promovează obiceiuri alimentare sănătoase în...