Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi reguli pentru cresterea porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un proiect de ordin al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), citat de agentia Mediafax, stabileste noi reguli pentru cresterea porcilor.

Astfel, in vecinatatea porcilor din ferme vor fi interzise zgomitele puternice, bruste sau constante, in zona lor de odihna trebuind evitata prezenta curentilor de aer, iar luminozitatea sa fie de minimum 40 lucsi, timp de opt ore/zi.

Umiditatea relativa a spatiului de crestere a animalelor va fi asigurata, in timpul verii, fiind marita artificial cu ajutorul pulverizatoarelor amplasate pe plafon, in timp ce nivelul noxelor nu trebuie sa depaseasca 15mg/metru cub. Proiectul de ordin face referire la aprobarea normelor metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat pentru porcinele din exploatatile comerciale, norme ce trebuie sa se alinieze Directivei Consiliului 91/630/CEE. (TS)

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...