Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi taxe vamale ar putea creste pretul carnii de porc ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un acord recent semnat de Rusia, Kazakhstan si Belarus care stabileste taxele vamale cu UE ar putea avea un impact negativ asupra pietei comunitare de porci deoarece stimuleaza exportul de catre Uniune a animalelor abatorizate in locul celor vii.

Uniunea vamala a fost oficial creata pe 1 ianuarie 2010 insa mai sunt inca probleme nerezolvate. Astfel cele trei tari au stabilit un nivel comun al tarifelor, crescand taxa vamala de la 5% la 40% in cazul porcilor vii, exceptand animalele hranite bio a caror taxa vamala ramane aproape de zero.

Rusia ramane in continuare principala destinatie a porcilor vii proveniti din UE – in special din Polonia. Conform unor date preliminare, in 2009, exportul de porci vii din aceasta tara a Europei de Est se ridica la 274 de mii de animale, adica 2 treimi din totalul exportului de porci polonezi in strainatate.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...