Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi taxe vamale ar putea creste pretul carnii de porc ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un acord recent semnat de Rusia, Kazakhstan si Belarus care stabileste taxele vamale cu UE ar putea avea un impact negativ asupra pietei comunitare de porci deoarece stimuleaza exportul de catre Uniune a animalelor abatorizate in locul celor vii.

Uniunea vamala a fost oficial creata pe 1 ianuarie 2010 insa mai sunt inca probleme nerezolvate. Astfel cele trei tari au stabilit un nivel comun al tarifelor, crescand taxa vamala de la 5% la 40% in cazul porcilor vii, exceptand animalele hranite bio a caror taxa vamala ramane aproape de zero.

Rusia ramane in continuare principala destinatie a porcilor vii proveniti din UE – in special din Polonia. Conform unor date preliminare, in 2009, exportul de porci vii din aceasta tara a Europei de Est se ridica la 274 de mii de animale, adica 2 treimi din totalul exportului de porci polonezi in strainatate.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...