Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi taxe vamale ar putea creste pretul carnii de porc ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un acord recent semnat de Rusia, Kazakhstan si Belarus care stabileste taxele vamale cu UE ar putea avea un impact negativ asupra pietei comunitare de porci deoarece stimuleaza exportul de catre Uniune a animalelor abatorizate in locul celor vii.

Uniunea vamala a fost oficial creata pe 1 ianuarie 2010 insa mai sunt inca probleme nerezolvate. Astfel cele trei tari au stabilit un nivel comun al tarifelor, crescand taxa vamala de la 5% la 40% in cazul porcilor vii, exceptand animalele hranite bio a caror taxa vamala ramane aproape de zero.

Rusia ramane in continuare principala destinatie a porcilor vii proveniti din UE – in special din Polonia. Conform unor date preliminare, in 2009, exportul de porci vii din aceasta tara a Europei de Est se ridica la 274 de mii de animale, adica 2 treimi din totalul exportului de porci polonezi in strainatate.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...