Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noi taxe vamale ar putea creste pretul carnii de porc ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un acord recent semnat de Rusia, Kazakhstan si Belarus care stabileste taxele vamale cu UE ar putea avea un impact negativ asupra pietei comunitare de porci deoarece stimuleaza exportul de catre Uniune a animalelor abatorizate in locul celor vii.

Uniunea vamala a fost oficial creata pe 1 ianuarie 2010 insa mai sunt inca probleme nerezolvate. Astfel cele trei tari au stabilit un nivel comun al tarifelor, crescand taxa vamala de la 5% la 40% in cazul porcilor vii, exceptand animalele hranite bio a caror taxa vamala ramane aproape de zero.

Rusia ramane in continuare principala destinatie a porcilor vii proveniti din UE – in special din Polonia. Conform unor date preliminare, in 2009, exportul de porci vii din aceasta tara a Europei de Est se ridica la 274 de mii de animale, adica 2 treimi din totalul exportului de porci polonezi in strainatate.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...