Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noi termene pentru proiectele pe Submăsurile 4.1a, 4.2, 4.2a şi 6.3

Autor: Meat MIlkvineri, 30 octombrie, 2015

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță prelungirea până la data de 18 decembrie 2015, ora 16.00, a sesiunii de depunere a cererilor de finanțare prin Submăsurile 4.2a – Investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol, 4.2 – Sprijin pentru investiții în prelucrarea/ comercializarea și/ sau dezvoltarea de produse agricole şi 6.3 – Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici şi până la data de 30 noiembrie 2015, ora 16.00 pentru submăsura 4.1a – Investiții în exploatații pomicole. Termenul inițial pentru închiderea sesiunilor era 30 octombrie 2015.

 

Prelungirea termenului de primire a cererilor de finanțare s-a decis ca urmare a numărului mare al solicitărilor primite în acest sens din partea potențialilor beneficiari, precum și a disponibilului sumelor pentru sesiunea 2015. În plus, s-a avut în vedere şi faptul că cererile de finanțare pentru proiectele din sectorul pomicol necesită un timp mai îndelungat de pregătire, având în vedere necesitatea eliberării unor avize și documente suplimentare (autorizația de plantare, proiect tehnic de plantare etc.).

 

Pragurile de calitate pentru perioada 1 noiembrie – 18 decembrie 2015 vor fi de 20 de puncte pentru submăsura 4.2 şi 15 puncte pentru submăsurile 4.2a şi 6.3. Pentru submăsura 4.1a, în perioada 1 – 30 noiembrie 2015 pragul de calitate va fi de 25 puncte.

 

Toți cei interesați să obțină fonduri nerambursabile pentru implementarea proiectelor finanţate prin aceste submăsuri din PNDR 2020, pot consulta gratuit Ghidul Solicitantului pe pagina de internet a Agenției – www.afir.info.

4,6 mil. lei, ajutoare De Minimis pentru Basna și Mangalița
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre care completează art.11 din Hotărârea Guvernului nr.9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc".   Astfel, valoarea totală a schemei...

La Digi-AGRI, România și-a impus punctul de vedere privind viitorul PAC
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.   Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât...