Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noile norme de impozitare a cooperativelor agricole

Autor: Maria Demetriadvineri, 11 septembrie, 2015

Cooperativele agricole de exploatare si gestionare a terenurilor agricole, silvice, piscicole si a efectivelor de animale pot organiza integrarea productiei agricole primare rezultate din exploatatiile membrilor cu procesarea si/sau cu comercializarea, precum si utilizarea in comun a utilajelor si constructiilor care apartin cooperativelor. Masura este cuprinsa intr-un proiect de act normativ, lansat in dezbatere publica de Ministerul Agriculturii.

 

In document se mai precizeaza ca o cooperativa agricola de acest tip poate avea drept de folosinta asupra bunurilor membrilor cooperatori care se aduc in folosinta in cooperativa agricola, in baza acordului scris dat de catre acestia si conform statului cooperativei. In acest caz, cooperativa agricola este asimilata unui producator agricol, persoana juridica, a carui exploatatie este constituita inclusiv din bunurile membrilor cooperatori care se aduc in folosinta in cooperativa agricola pentru care si-au dat acordul, exploatatie a carei dimensiune este egala cu cumulul bunurilor mentionate anterior.

 

Pentru accesarea de fonduri de la bugetul de stat sau din fonduri europene destinate schemelor de plati directe, ajutoarelor nationale tranzitorii si masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenurile agricole, prevazute in Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, cooperativa agricola este asimilata fermierului activ.

 

In cazul accesarii fondurilor de la bugetul de stat sau din fonduri europene destinate schemelor de plati directe, ajutoarelor nationale tranzitorii si masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile pe terenurile agricole, prevazute in Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, de catre cooperativele agricole, fondurile sunt distribuite in mod corespunzator membrilor cooperatori, acestea nefiind purtatoare de impozit.

4,6 mil. lei, ajutoare De Minimis pentru Basna și Mangalița
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre care completează art.11 din Hotărârea Guvernului nr.9/2018 privind aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna şi/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc".   Astfel, valoarea totală a schemei...

La Digi-AGRI, România și-a impus punctul de vedere privind viitorul PAC
Autor: meatmilk  /   miercuri, 3 aprilie 2019

(Comunicat) România și-a impus punctul de vedere în cadrul comisiei AGRI din Parlamentul European cu ocazia votului privind viitoarea Politică Agricolă Comună a Uniunii Europene.   Acest vot consfințește plafonarea voluntară a subvențiilor pentru agricultură, o soluție care apără atât interesele marilor fermieri, cât...