Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noile norme europene privind ambalajul produselor alimentare

Autor: marți, 5 februarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, Comisia Europeana a aprobat miercuri o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare, producatorii din domeniu avand la dispozitie sase luni sa-si adapteze practicile la noile cerinte.

Lista celor 222 de mentiuni nutritionale si de sanatate va fi folosita pe intregul teritoriu al Uniunii Europene si ar trebui sa contribuie la o mai buna informare a consumatorilor. Astfel, mentiuni precum importanta calciului pentru sanatatea osoasa sau cea a vitaminei C pentru sistemul imunitar vor putea fi gasite doar pe ambalajele produsele care au cu adevarat astfel de proprietati.

Incepand din luna decembrie a acestui an, toate mentiunile din afara acestei liste vor fi interzise. Mentiunile vor fi inscrise intr-un registru – o baza de date interactiva care va putea fi consultata pe pagina de internet a Comisiei Europene.

„Decizia de astazi este apogeul mai multor ani de munca si marcheaza o piatra de temeile in reglementarea mentiunilor de sanatate de pe produsele alimentare. Lista UE de mentiuni de sanatate permise va fi disponibila online si le va permite consumatorilor de oriunde din UE sa faca alegeri informate. Mentiunile care nu pot fi sustinute stiintific vor trebui inlaturate de pe piata dupa o scurta perioada de tranzitie”, a declarat comisarul european pentru sanatate si consumatori, John Dalli, citat intr-un comunicat.

Lista le ofera totodata producatorilor din domeniul alimentar clarificari juridice asupra mentiunilor nutritionale si de sanatate pe care le pot folosi sau nu.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...

Noile norme europene privind ambalajul produselor alimentare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, Comisia Europeana a aprobat miercuri o lista cu mentiunile nutritionale si de sanatate care pot fi inscrise pe ambalajele produselor alimentare, producatorii din domeniu avand la dispozitie sase luni sa-si adapteze practicile la noile cerinte.

Lista celor 222 de mentiuni nutritionale si de sanatate va fi folosita pe intregul teritoriu al Uniunii Europene si ar trebui sa contribuie la o mai buna informare a consumatorilor. Astfel, mentiuni precum importanta calciului pentru sanatatea osoasa sau cea a vitaminei C pentru sistemul imunitar vor putea fi gasite doar pe ambalajele produsele care au cu adevarat astfel de proprietati.

Incepand din luna decembrie a acestui an, toate mentiunile din afara acestei liste vor fi interzise. Mentiunile vor fi inscrise intr-un registru – o baza de date interactiva care va putea fi consultata pe pagina de internet a Comisiei Europene.

„Decizia de astazi este apogeul mai multor ani de munca si marcheaza o piatra de temeile in reglementarea mentiunilor de sanatate de pe produsele alimentare. Lista UE de mentiuni de sanatate permise va fi disponibila online si le va permite consumatorilor de oriunde din UE sa faca alegeri informate. Mentiunile care nu pot fi sustinute stiintific vor trebui inlaturate de pe piata dupa o scurta perioada de tranzitie”, a declarat comisarul european pentru sanatate si consumatori, John Dalli, citat intr-un comunicat.

Lista le ofera totodata producatorilor din domeniul alimentar clarificari juridice asupra mentiunilor nutritionale si de sanatate pe care le pot folosi sau nu.

ANSVSA: Situația la zi a evoluției Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) De la data confirmării prezenței Pestei Porcine Africane (PPA) în țara noastră, pentru prima oară, în 31 iulie 2017, în județul Satu-Mare, se constată că în zona de N-V a României boala evoluează lent, chiar staţionar, confirmându-se în 14 localităţi din judeţele Satu-Mare, Sălaj şi Bihor. Au fost afectaţi 13...

Suplimentarea cu proteine by-pass a dietei bovinelor de lapte
Autor: Nora Marin  /   vineri, 3 august 2018

Îmbunătățirea producției de lapte este un instrument important de creștere a calității vieții, în special pentru persoanele din mediul rural. Cum, în România există numeroase exploatații comerciale de dimensiuni mici sau medii, am găsit util ca, de această dată, să facem referire la recomandările FAO privind îmbunătățirea...

Valorificarea superioară a sângelui animalelor abatorizate
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 3 august 2018

Abatoarele, precum și companiile de prelucrarea a cărnii generează o cantitate semnificativă de subproduse solide și lichide. La rândul lor, angrosistii și comercianții cu amănuntul produc cantități mari de subproduse. Deci, milioane de tone de deșeuri sunt produse în fiecare zi iar problema este eliminarea lor. Dar eliminarea...

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...