Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noile standarde de calitate Global G.A.P

Autor: Meat MIlkmiercuri, 5 februarie, 2014

PRO AGRO, în calitate de Partener al primei conferințe organizate în România pe tema ‘’Standardele de calitate în agricultura românească, față de standardele internaționale din domeniul agriculturii’’, sprijină inițiativa organizatorilor de a aduce în atenția producătorilor agricoli noile certficări GlobalG.A.P. Evenimentul va avea loc în data de 25 februarie 2014, la Phoenicia Grand Hotel – Bucuresti si este organizat de INAQ Consulting împreuna cu EWA-BIS International.

Alex Jurconi, președinte PRO AGRO: “ GLOBALGAP  a devenit o referință cheie privind Bunele Practici Agricole (Good Agricultural Practices  – GAP) în piața mondială. Scopul principal al GLOBALGAP este de a recâștiga încrederea consumatorilor față de modul de producere a alimentelor în cadrul fermelor prin minimizarea efectelor devastatoare ale proceselor agricole asupra mediului, reducerea substanțelor chimice folosite și asigurarea unei abordări responsabile a sănătății și securității lucrătorilor, cât și a bunăstării animalelor.”

GlobalGap este standardul cel mai des utilizat în sectorul agricol pentru a dovedi respectarea normelor și utilizarea celor mai bune practici în cadrul activității desfășurate, și reprezintă un corespondent al HACCP din industria alimentară. Obținerea de către producători a unui certificat conform acestui standard este solicitată mai ales de marile lanturi de hypermarketuri, de retaileri, de exportatori sau de rețelele de distribuție și este o condiție contractuală obligatorie.

GLOBALG.A.P. este un standard recunoscut la nivel  internațional pentru producția agricolă, fiind rezultatul mai multor ani de cercetare intensivă și de colaborare cu experți din industrie, producători și comercianți din întreaga lume. Scopul urmărit este acela ca producția agricolă sigură și durabilă să fie în avantajul fermierilor, comercianților și consumatorilor din întreaga lume.

Participantii la Conferinta vor beneficia de  gratuitate în privința taxei și vor avea ocazia să afle de la cei mai buni specialiști cum îndeplinește agricultura românească cerințele pieței globale și care sunt cerințele comercianților pentru producătorii locali.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...