Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noile taxe ue benefice pentru exportul de carne de vita al sua

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Reglementari recente ale UE, care intra in vigoare din august si prevad netaxarea carnii de vita de foarte buna calitate, au creat noi oportunitati pentru piata americana de profil, spun analistii, citati de presa internationala.

Astfel, licenta de export de carne de vita alocata SUA de catre UE, in primul trimestru al lui 2010, a crescut cu 125% fata de cea de anul trecut. Carnea exportata de americani trebuie sa provina de la animale crescute fara hormoni, nu mai mari de 30 de luni. Carcasa acestora trebuie sa fie, de asemenea, de buna calitate.

Carnea de vita americana se gaseste deja in Italia in 15 hypermarketuri operate de Carrefour Italia si 10 supermarketuri Pelicano. De asemenea, este diponibila in Luxemburg, intr-un singur hypermarket.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...