Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Norma de venit, redusă pentru fermierii care au pierderi de producţie

Autor: Meat MIlkvineri, 1 august, 2014

(Agerpres) Producătorii agricoli vor beneficia de o reducere a normei de venit dacă înregistrează pierderi din cauza unor fenomene meteorologice ce afectează peste 30% din suprafeţele destinate producţiei agricole, potrivit proiectului de Cod Fiscal, prezentat în cadrul unei dezbateri organizate joi de Ministerul Finanţelor Publice, la care au participat şi reprezentanţi ai Coaliţiei pentru Dezvoltarea României.

Printre elementele de noutate ale proiectului Codului Fiscal se numără preluarea, ca normă generală, a reglementărilor introduse punctual prin Ordonanţă de Urgenţă, pentru anul 2013, cu privire la amnistia fiscală pentru producătorii agricoli a căror recoltă a fost substanţial afectată şi care ar fi trebui să plătească norma de venit, se arată într-un comunicat al MFP, remis joi AGERPRES.

‘În cazul producătorilor agricoli, norma de venit se reduce proporţional în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice ce afectează peste 30% din suprafeţele destinate producţiei agricole. De asemenea, în proiectul noului Cod Fiscal este inclusă o propunere privind extinderea la 7 ani fiscali a perioadei în care oamenii de afaceri din domeniul agricol şi piscicol pot să reporteze şi să compenseze pierderile fiscale. Un alt element de noutate introdus în proiectul noului Cod fiscal este definirea instrumentelor derivative financiare, precum şi reglementarea modului în care acestea se impozitează’, se mai menţionează în comunicatul citat.

Eliminarea dublei impozitări pentru situaţiile în care un angajator vrea să ofere beneficii suplimentare pentru contribuţii de pensie facultativă sau de sănătate, în limita sumei totale de 650 de euro anual, alături de implementarea taxării inverse pentru livrarea de clădiri, părţi de clădire şi terenuri de orice fel, pentru a căror livrare se aplică regimul de taxare sunt alte două elemente de noutate ale proiectului Codului Fiscal, prezentate în cadrul dezbaterii.

Prezentă la dezbatere, ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, a precizat că rescrierea şi promovarea proiectelor noului Cod Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală sunt puncte esenţiale ale mandatului său.

‘Rescrierea şi promovarea proiectelor noului Cod Fiscal şi Codului de Procedură Fiscală sunt puncte esenţiale ale mandatului meu. Proiectele rescrise corespund celor două mari obiective pe care le avem: folosirea politicii fiscale ca pârghie de susţinere a creşterii economice şi îmbunătăţirea colectării’, a afirmat Ioana-Maria Petrescu.

La rândul său, Radu Florescu, coordonator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, a salutat deschiderea reprezentanţilor guvernamentali pentru un dialog transparent şi constructiv pe tema politicilor fiscale, arătând că mediul de afaceri are nevoie de stabilitate şi predictibilitate.

‘Reafirmăm susţinerea noastră pentru reducerea CAS în condiţiile în care măsura este sustenabilă şi nu va fi însoţită de noi taxe şi impozite’, a menţionat Radu Florescu.

De asemenea, Daniel Anghel, preşedinte coordonator al Grupului de lucru pe probleme de legislaţie fiscală din cadrul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, a salutat rescrierea celor două proiecte ale Codului Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală, apreciind că era ‘imperios necesară din perspectiva stabilităţii şi predictibilităţii’.

Proiectul noului Cod Fiscal menţine, totodată, prevederile referitoare la menţinerea cotei unice de impozitare, a TVA, scutirea de la plată a impozitului reinvestit, măsuri de îmbunătăţire a relaţiei între contribuabil şi ANAF.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...