Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Normele metodologice de clasificare a carcaselor de porc se vor modifica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 19 februarie, 2014

Ieri, la sediul MADR, a avut loc sedinta de lucru privind actualizarea Normelor metodologice de clasificarea carcaselor. La  sedinta au participat din partea MADR , d-na Maria Toma – director Directia generala politici agricole si strategii , d-na Annemarie Niculescu – jurist, dl. Viorel Gat- consilier, dl. Movileanu Gelu – inspector sef  clasificarea carcaselor.

Din partea Comisiei de Clasificarea Carcaselor au participat d-na Tudor Stanca , D-na Negoita Madelaine , dl. Laba Marian, Dl. Zeneci Nicolae , membri in Consiliul Director al CCC.

Discutiile s-au finalizat prin ;

– abrogarea paragrafelor  din Normele metodologice elaborate in anul 2004 cu modificarile ulterioare, in care se reiau precizari din Regulamentele europene care reglementeaza clasificarea carcaselor. ( Regulamentul CE 1249/2008 aflat in curs de modificare si aprobare in CE si Regulamentul CE 1308/ 2013 privind organizarea comuna de piata );

– reglementarea activitatii de clasificarea carcaselor prin Directia generala de politici agricole si strategii;

– revederea actului normativ privind sanctiunile pentru abatoare si clasificatori, care trebuiesc ajustate dupa aproape 8 ani de functionare a sistemului.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...