Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Notificare de alertă privind macroul congelat

Autor: Ilie Stoianjoi, 7 martie, 2013

Prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje a fost primita o notificare din partea DSVSA Maramureş privind infestarea cu paraziţi a produsului macrou întreg congelat, cu origine Insule Feroe, via Olanda.

În urma recoltării de probe în cadrul Programului Strategic de către inspectorii din cadrul DSVSA Maramureş şi a efectuării examenului parazitologic s-au depistat larvele nematodului Anisakis pe viscerele abdominale.

Operatorul alimentar a iniţiat procedura de retragere a produsului neconform sub atenta monitorizare a inspectorilor din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare Judeţene implicate în desfăşurarea anchetei.

Până în acest moment inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor  au retras de la comercializare o cantitate de 80.432 de kg. Acţiunea ANSVSA este în derulare.

Peştele eviscerat nu prezintă pericol pentru sănătatea publică.

(Biroul Comunicare şi Relaţii cu Mass-Media din cadrul ANSVSA, 06.03.2013)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...