Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nou raport privind aplicarea legislatiei bunastarii porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Wageningen UR Livestock Research din Olanda, a dat publicitatii un nou raport al legislatiei europene privind industria porcina. Raportul descrie situatia actuala privind implementarea Directivei 2008/120 a Comisiei Europene. Raportul mai prezinta si listele guvernelor nationale care au acordat fonduri domeniului cercetari bunastari porcilor, raportate la Directiva CE, in ultimi cinci ani.

Cu exceptia a doua state membre, Romania si Bulgaria, celelalte state au implementat Directiva EU120/2008 in legislatia proprie. Un numar mic de state membre au formulat cereri stricte si aditionale ale legislatie europene. Zona podelelor, modelul acestora, adaposturile scroafelor sunt principalele teme cu cereri aditionale. Potrivit raportului, mai mult de jumatate din guvernele statelor membre au alocat fonduri pentru cercetarea imbunatatirii conditiior de bunastare a animalelor.

Autorii raportului au concluzionat cu precautie ca adaposturile scroafelor nu este o cerere imperativa insa este implementata, castrarea chirurgicala poate fi o problema luata in calcul de viitoarea legislatie si ca statele membre sunt interesate, dar ezita sa schimbe regulile propriului sistem.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...