Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nou raport privind aplicarea legislatiei bunastarii porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Wageningen UR Livestock Research din Olanda, a dat publicitatii un nou raport al legislatiei europene privind industria porcina. Raportul descrie situatia actuala privind implementarea Directivei 2008/120 a Comisiei Europene. Raportul mai prezinta si listele guvernelor nationale care au acordat fonduri domeniului cercetari bunastari porcilor, raportate la Directiva CE, in ultimi cinci ani.

Cu exceptia a doua state membre, Romania si Bulgaria, celelalte state au implementat Directiva EU120/2008 in legislatia proprie. Un numar mic de state membre au formulat cereri stricte si aditionale ale legislatie europene. Zona podelelor, modelul acestora, adaposturile scroafelor sunt principalele teme cu cereri aditionale. Potrivit raportului, mai mult de jumatate din guvernele statelor membre au alocat fonduri pentru cercetarea imbunatatirii conditiior de bunastare a animalelor.

Autorii raportului au concluzionat cu precautie ca adaposturile scroafelor nu este o cerere imperativa insa este implementata, castrarea chirurgicala poate fi o problema luata in calcul de viitoarea legislatie si ca statele membre sunt interesate, dar ezita sa schimbe regulile propriului sistem.

Aplicarea OUG 114/2018 în cazul investițiilor finanțate prin PNDR
Autor: meatmilk  /   joi, 25 aprilie 2019

(Comunicat) Conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a luat o serie de decizii referitoare la situația generată de aplicarea prevederilor OUG nr. 114/ 2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal - bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea...

Sergiana relansează Stâna Turistică din Poiana Braşov!
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Încă un proiect de anvergură se naşte sub semnătura Sergiana. Este vorba de relansarea Stânii Turistice din Poiana Braşov, care va deveni astfel al zecelea restaurant din portofoliul Sergiana Grup.   În martie anul trecut, presa semnala că Sergiana Grup  a achiziţionat Stâna Turistică din Poiana Braşov. De...