Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Nou raport privind aplicarea legislatiei bunastarii porcilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Wageningen UR Livestock Research din Olanda, a dat publicitatii un nou raport al legislatiei europene privind industria porcina. Raportul descrie situatia actuala privind implementarea Directivei 2008/120 a Comisiei Europene. Raportul mai prezinta si listele guvernelor nationale care au acordat fonduri domeniului cercetari bunastari porcilor, raportate la Directiva CE, in ultimi cinci ani.

Cu exceptia a doua state membre, Romania si Bulgaria, celelalte state au implementat Directiva EU120/2008 in legislatia proprie. Un numar mic de state membre au formulat cereri stricte si aditionale ale legislatie europene. Zona podelelor, modelul acestora, adaposturile scroafelor sunt principalele teme cu cereri aditionale. Potrivit raportului, mai mult de jumatate din guvernele statelor membre au alocat fonduri pentru cercetarea imbunatatirii conditiior de bunastare a animalelor.

Autorii raportului au concluzionat cu precautie ca adaposturile scroafelor nu este o cerere imperativa insa este implementata, castrarea chirurgicala poate fi o problema luata in calcul de viitoarea legislatie si ca statele membre sunt interesate, dar ezita sa schimbe regulile propriului sistem.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...