Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Nou studiu despre cresterea consumul de carne si efectele asupra mediului

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Un articol al ziarului canadian editat de Dalhousie University School for Resource and Environmental Studies analizeaza consumul de carne la nivel mondial si face estimari in legatura cu septelul si productia de carne pana in 2050, scrie fleischwirtschaft.com.

Concentrandu-se pe efectivele globale de animale, articolul exploreaza relatia dintre cresterea estimata a numarului de animale, efectele asupra mediului (emisia de gaze) si sporirea consumului de carne o data cu cresterea populatiei pe Terra.

Se estimeaza ca productia globala de carne se va dubla in urmatorii 50 de ani ceea ce va influenta negativ mediul inconjurator. Astfel, autorii studiului, Drs. Pelletier si Tyedmers cred ca doar fermele vor fi responsabile de 72% din emisiile de gaze specifice in the safe operating space.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...