Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noua scrofita bunica gp 1070 – ofera fermierilor romani profitabilitate mai ridicata prin robustete si longevitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In data de 16 octombrie 2009, mai mult de 70 de fermieri au fost prezenti la evenimentul organizat cu ocazia lansarii celui mai recent produs al firmei PIC in Romania, scrofita bunica GP 1070, in cadrul Centrului de Conferinte al Complexului Expozitional Romexpo.

In deschidere, Directorul Regional PIC Europa, domnul Jerry Thompson, a realizat o introspectie a pietei actuale a carnii de porc, pe plan european si global, subliniind atat provocarile curente carora fermierii trebuie sa le faca fata, dar mai ales potentialul acestui sector ce va trebui sa contribuie major si in viitor la stavilirea foamei mondiale de proteina animala.

Domnul Valentin Kremer, Genetician PIC la nivel global, a prezentat auditoriului detalii din culisele programului global de ameliorare, subliniind complexitatea acestuia, dar si consumul enorm de resurse materiale si umane necesare formarii si testarii oricarui produs nou.

In continuare, domnul Marius Beres, Directorul Fermei de Multiplicare Eurohyb, unde se produce noua scrofita, a readus audienta la nivelul elementelor practice si concrete, prezentand o serie de performante din cadrul procesului de testare a scrofitelor GP1070. Domnul Beres a declarat: Exista o serie de performante ale scrofitei GP1070 care sunt sigur ca o sa ii asigure primul loc in topul scrofitelor bunici disponibile pe piata din Romania.

In prezentarea finala s-a raspuns la intrebarea legitima a oricarui fermier: De ce scrofita GP 1070?
Obiectivul crearii noii scrofite bunici PIC GP1070 a fost acela de a pune la dispozitia fermierilor un animal mai robust si mai putin pretentios la conditiile de microclimat, la spatiul disponibil si la microbism dar care sa isi pastreze performantele reproductive si in plus sa isi aduca contributia la viteza de crestere si consumul specific al generatiei de abator. Directorul General al PIC Romania domnul Ioan Ladosi a subliniat avantajele si beneficiile aduse de scrofita GP1070 la nivel de ferma, si a prezentat exemple concrete din diferite ferme din Germania si SUA, ferme care au deja in exploatare acest nou genotip PIC. Domnul Ioan Ladosi a declarat …am identificat si raspuns unei nevoi reale a pietei si suntem convinsi ca noua scrofita o sa ofere satisfactie si profitabilitate crescuta fermierilor romani.
Noul produs PIC este la dispozitia partenerilor de pe piata romaneasca, incepand cu luna octombrie 2009.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...