Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noua scrofita bunica gp 1070 – ofera fermierilor romani profitabilitate mai ridicata prin robustete si longevitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In data de 16 octombrie 2009, mai mult de 70 de fermieri au fost prezenti la evenimentul organizat cu ocazia lansarii celui mai recent produs al firmei PIC in Romania, scrofita bunica GP 1070, in cadrul Centrului de Conferinte al Complexului Expozitional Romexpo.

In deschidere, Directorul Regional PIC Europa, domnul Jerry Thompson, a realizat o introspectie a pietei actuale a carnii de porc, pe plan european si global, subliniind atat provocarile curente carora fermierii trebuie sa le faca fata, dar mai ales potentialul acestui sector ce va trebui sa contribuie major si in viitor la stavilirea foamei mondiale de proteina animala.

Domnul Valentin Kremer, Genetician PIC la nivel global, a prezentat auditoriului detalii din culisele programului global de ameliorare, subliniind complexitatea acestuia, dar si consumul enorm de resurse materiale si umane necesare formarii si testarii oricarui produs nou.

In continuare, domnul Marius Beres, Directorul Fermei de Multiplicare Eurohyb, unde se produce noua scrofita, a readus audienta la nivelul elementelor practice si concrete, prezentand o serie de performante din cadrul procesului de testare a scrofitelor GP1070. Domnul Beres a declarat: Exista o serie de performante ale scrofitei GP1070 care sunt sigur ca o sa ii asigure primul loc in topul scrofitelor bunici disponibile pe piata din Romania.

In prezentarea finala s-a raspuns la intrebarea legitima a oricarui fermier: De ce scrofita GP 1070?
Obiectivul crearii noii scrofite bunici PIC GP1070 a fost acela de a pune la dispozitia fermierilor un animal mai robust si mai putin pretentios la conditiile de microclimat, la spatiul disponibil si la microbism dar care sa isi pastreze performantele reproductive si in plus sa isi aduca contributia la viteza de crestere si consumul specific al generatiei de abator. Directorul General al PIC Romania domnul Ioan Ladosi a subliniat avantajele si beneficiile aduse de scrofita GP1070 la nivel de ferma, si a prezentat exemple concrete din diferite ferme din Germania si SUA, ferme care au deja in exploatare acest nou genotip PIC. Domnul Ioan Ladosi a declarat …am identificat si raspuns unei nevoi reale a pietei si suntem convinsi ca noua scrofita o sa ofere satisfactie si profitabilitate crescuta fermierilor romani.
Noul produs PIC este la dispozitia partenerilor de pe piata romaneasca, incepand cu luna octombrie 2009.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...