Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noua scrofita bunica gp 1070 – ofera fermierilor romani profitabilitate mai ridicata prin robustete si longevitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In data de 16 octombrie 2009, mai mult de 70 de fermieri au fost prezenti la evenimentul organizat cu ocazia lansarii celui mai recent produs al firmei PIC in Romania, scrofita bunica GP 1070, in cadrul Centrului de Conferinte al Complexului Expozitional Romexpo.

In deschidere, Directorul Regional PIC Europa, domnul Jerry Thompson, a realizat o introspectie a pietei actuale a carnii de porc, pe plan european si global, subliniind atat provocarile curente carora fermierii trebuie sa le faca fata, dar mai ales potentialul acestui sector ce va trebui sa contribuie major si in viitor la stavilirea foamei mondiale de proteina animala.

Domnul Valentin Kremer, Genetician PIC la nivel global, a prezentat auditoriului detalii din culisele programului global de ameliorare, subliniind complexitatea acestuia, dar si consumul enorm de resurse materiale si umane necesare formarii si testarii oricarui produs nou.

In continuare, domnul Marius Beres, Directorul Fermei de Multiplicare Eurohyb, unde se produce noua scrofita, a readus audienta la nivelul elementelor practice si concrete, prezentand o serie de performante din cadrul procesului de testare a scrofitelor GP1070. Domnul Beres a declarat: Exista o serie de performante ale scrofitei GP1070 care sunt sigur ca o sa ii asigure primul loc in topul scrofitelor bunici disponibile pe piata din Romania.

In prezentarea finala s-a raspuns la intrebarea legitima a oricarui fermier: De ce scrofita GP 1070?
Obiectivul crearii noii scrofite bunici PIC GP1070 a fost acela de a pune la dispozitia fermierilor un animal mai robust si mai putin pretentios la conditiile de microclimat, la spatiul disponibil si la microbism dar care sa isi pastreze performantele reproductive si in plus sa isi aduca contributia la viteza de crestere si consumul specific al generatiei de abator. Directorul General al PIC Romania domnul Ioan Ladosi a subliniat avantajele si beneficiile aduse de scrofita GP1070 la nivel de ferma, si a prezentat exemple concrete din diferite ferme din Germania si SUA, ferme care au deja in exploatare acest nou genotip PIC. Domnul Ioan Ladosi a declarat …am identificat si raspuns unei nevoi reale a pietei si suntem convinsi ca noua scrofita o sa ofere satisfactie si profitabilitate crescuta fermierilor romani.
Noul produs PIC este la dispozitia partenerilor de pe piata romaneasca, incepand cu luna octombrie 2009.

IFFA 2019-MesseFrankfurt este Partener Silver al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   luni, 19 februarie 2018

Cel mai mare târg internațional dedicat sectorului mondial al cărnii, IFFA 2019, care se va desfășura în perioada 4-9 mai 2019 în uriașele spații expoziționale ale MesseFrankurt, a devenit Partener Silver al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk. IFFA 2019 este reprezentat în România de firma Expo Sales Promotions, condusă de...

CopaCogeca: Nu sacrificați agricultura Europei, în afacerea Mercosur
Autor: Mircea Demeter  /   luni, 19 februarie 2018

CopaCogeca a adresat președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, solicitarea ca agricultura Uniunii Europene ”să nu fie vândută” în negocierile comerciale cu Mercosur. În textul oficial se arată:   ”Organismele agricole se opun mișcării UE de a acorda noi concesii agriculturii în schimbul câștigurilor...