Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noua scrofita bunica gp 1070 – ofera fermierilor romani profitabilitate mai ridicata prin robustete si longevitate

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In data de 16 octombrie 2009, mai mult de 70 de fermieri au fost prezenti la evenimentul organizat cu ocazia lansarii celui mai recent produs al firmei PIC in Romania, scrofita bunica GP 1070, in cadrul Centrului de Conferinte al Complexului Expozitional Romexpo.

In deschidere, Directorul Regional PIC Europa, domnul Jerry Thompson, a realizat o introspectie a pietei actuale a carnii de porc, pe plan european si global, subliniind atat provocarile curente carora fermierii trebuie sa le faca fata, dar mai ales potentialul acestui sector ce va trebui sa contribuie major si in viitor la stavilirea foamei mondiale de proteina animala.

Domnul Valentin Kremer, Genetician PIC la nivel global, a prezentat auditoriului detalii din culisele programului global de ameliorare, subliniind complexitatea acestuia, dar si consumul enorm de resurse materiale si umane necesare formarii si testarii oricarui produs nou.

In continuare, domnul Marius Beres, Directorul Fermei de Multiplicare Eurohyb, unde se produce noua scrofita, a readus audienta la nivelul elementelor practice si concrete, prezentand o serie de performante din cadrul procesului de testare a scrofitelor GP1070. Domnul Beres a declarat: Exista o serie de performante ale scrofitei GP1070 care sunt sigur ca o sa ii asigure primul loc in topul scrofitelor bunici disponibile pe piata din Romania.

In prezentarea finala s-a raspuns la intrebarea legitima a oricarui fermier: De ce scrofita GP 1070?
Obiectivul crearii noii scrofite bunici PIC GP1070 a fost acela de a pune la dispozitia fermierilor un animal mai robust si mai putin pretentios la conditiile de microclimat, la spatiul disponibil si la microbism dar care sa isi pastreze performantele reproductive si in plus sa isi aduca contributia la viteza de crestere si consumul specific al generatiei de abator. Directorul General al PIC Romania domnul Ioan Ladosi a subliniat avantajele si beneficiile aduse de scrofita GP1070 la nivel de ferma, si a prezentat exemple concrete din diferite ferme din Germania si SUA, ferme care au deja in exploatare acest nou genotip PIC. Domnul Ioan Ladosi a declarat …am identificat si raspuns unei nevoi reale a pietei si suntem convinsi ca noua scrofita o sa ofere satisfactie si profitabilitate crescuta fermierilor romani.
Noul produs PIC este la dispozitia partenerilor de pe piata romaneasca, incepand cu luna octombrie 2009.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...