Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noua sigla ecologica a ue, intra in vigoare la 1 iulie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noile norme UE privind etichetarea produselor alimentare ecologice, inclusiv obligatia de a afisa noua sigla ecologica a UE, intra in vigoare la 1 iulie 2010. Asa-numita euro-frunza va aparea de acum in mod obligatoriu pe alimentele ecologice preambalate produse in orice stat membru al UE si care indeplinesc standardele necesare, informeaza Comisia Europeana.

Pe langa eticheta UE vor aparea in continuare si alte sigle folosite de intreprinderile private sau la nivel regional ori national. Sigla ramane optionala pentru produsele ecologice neambalate si de import. Pe langa sigla, noile norme in materie de etichetare prevad si afisarea informatiilor obligatorii despre locul de productie al ingredientelor produselor si numarul de cod al organismului care a efectuat controalele. Operatorii dispun de o perioada de tranzitie de doi ani pentru a se conforma acestor noi reguli de etichetare. O alta schimbare o reprezinta introducerea pentru prima data de norme UE in materie de acvacultura ecologica.

Modelul euro-frunza reprezinta stelele UE dispuse in forma de frunza pe un fond verde, ceea ce transmite doua mesaje clare consumatorilor:natura si Europa. Desenul a fost inregistrat de Comisie drept marca inregistrata colectiva.Conceputa de studentul german Du¹an Milenkoviæ, sigla s-a impus detasat drept castigatoarea votului online, in urma unui concurs destinat studentilor la arte din UE. Castigatorul si concurentii de pe locurile urmatoare vor fi invitati la ceremonia oficiala de decernare a premiilor de la Bruxelles, din 19 iulie 2010, organizata astfel incat sa coincida cu Conferinta privind viitorul politicii agricole comune din 19 si 20 iulie.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...