Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noua sigla ecologica a ue, intra in vigoare la 1 iulie

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Noile norme UE privind etichetarea produselor alimentare ecologice, inclusiv obligatia de a afisa noua sigla ecologica a UE, intra in vigoare la 1 iulie 2010. Asa-numita euro-frunza va aparea de acum in mod obligatoriu pe alimentele ecologice preambalate produse in orice stat membru al UE si care indeplinesc standardele necesare, informeaza Comisia Europeana.

Pe langa eticheta UE vor aparea in continuare si alte sigle folosite de intreprinderile private sau la nivel regional ori national. Sigla ramane optionala pentru produsele ecologice neambalate si de import. Pe langa sigla, noile norme in materie de etichetare prevad si afisarea informatiilor obligatorii despre locul de productie al ingredientelor produselor si numarul de cod al organismului care a efectuat controalele. Operatorii dispun de o perioada de tranzitie de doi ani pentru a se conforma acestor noi reguli de etichetare. O alta schimbare o reprezinta introducerea pentru prima data de norme UE in materie de acvacultura ecologica.

Modelul euro-frunza reprezinta stelele UE dispuse in forma de frunza pe un fond verde, ceea ce transmite doua mesaje clare consumatorilor:natura si Europa. Desenul a fost inregistrat de Comisie drept marca inregistrata colectiva.Conceputa de studentul german Du¹an Milenkoviæ, sigla s-a impus detasat drept castigatoarea votului online, in urma unui concurs destinat studentilor la arte din UE. Castigatorul si concurentii de pe locurile urmatoare vor fi invitati la ceremonia oficiala de decernare a premiilor de la Bruxelles, din 19 iulie 2010, organizata astfel incat sa coincida cu Conferinta privind viitorul politicii agricole comune din 19 si 20 iulie.

Meat.Milk 2019: Iveco România și Autofrigo Center vor expune echipamente de frig pentru transport auto
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

Iveco România și Autofrigo Center au devenit și în acest an parteneri ai conferinței Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Ca urmare, pe platoul din fața hotelului, cele două companii vor expune autocamionete Iveco Daily, echipate cu soluții de frig auto, destinat...

Statul garantează 80% din creditele fermierilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 aprilie 2019

(Comunicat) Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), continua in 2019 strategia  de pozitionare ca pilon de sprijin pragmatic pentru dezvoltarea mediului antreprenorial, a persoanelor fizice si a beneficiarilor publici prin facilitarea accesului la finantare.   Implementarea si derularea diverselor programe...