Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noua Zeelandă prognozează prețul laptelui în scădere

Autor: Mircea Demetervineri, 1 februarie, 2019

Compania de produse lactate Sinlait, din Noua Zeelandă, a declarat că renunță la prognoza prețului laptelui pentru sezonul 2019, la NZ $ 6.25 kgMS (US $ 4.28), din prețul anunțat anterior de 6.75 USD (4.63 dolari SUA).

 

Schimbarea a fost așteptată de ceva timp din cauza scăderii prețurilor la produsele lactate și a fost indicată ca o posibilitate la reuniunea anuală a acționarilor din noiembrie.

 

„Până de curând, prețurile materiilor prime au scăzut de ceva vreme”, a declarat Leon Clement, CEO al Synlait. „Aceasta se datorează, în parte, cererii globale care reacționează la o producție foarte puternică din Noua Zeelandă, care se desfășoară în vară, alături de așteptările unei creșteri mai bune a producției din emisfera nordică”.

 

Compania a precizat că prețul estimat pentru Noua Zeelandă, de 6,25 kgMSMS,  depinde de prețurile materiilor prime care continuă să se redreseze pentru restul sezonului, însă acest lucru este considerat ”aproape” realist.

 

„Furnizorii noștri de lapte nu vor fi surprinși de această schimbare, pe măsură ce comunicăm în mod deschis cu ei despre fluctuațiile prețurilor globale în mod regulat”, a spus Clement.”Vom continua să monitorizăm situația pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul sezonului în iunie”. Următoarea actualizare a prețului laptelui la Sinlait pentru sezonul 2019 va fi în luna mai, informeaza DairyReporter.

IFCN Dairy Research Network: În 2019, prețul laptelui în UE va crește considerabil
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

IFCN Dairy Research Network a dat publicității Raportul 2018, care vizează producția de lapte la nivel global și pentru fiecare țară în parte,  analizând productivitatea și prețurile fermelor. Din păcate, la fel cum constata și Rabobenk într-o analiză similară, România nu figurează în analiză, ”din cauza lipsei de...

Fonterra scade prețul estimat al laptelui
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 6 septembrie 2018

Fonterra Cooperative Group Limited și-a revizuit prețul Farmgate la lapte, estimat anterior pentru perioada la 2018/19, de la 4,66 USD pe kgMS, la 4,49 USD per kgMS.   Președintele Fonterra, John Monaghan, a declarat că schimbarea a fost ca răspuns la semnalele tot mai puternice de aprovizionare provenite de la unele dintre...