Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noua Zeelandă prognozează prețul laptelui în scădere

Autor: Mircea Demetervineri, 1 februarie, 2019

Compania de produse lactate Sinlait, din Noua Zeelandă, a declarat că renunță la prognoza prețului laptelui pentru sezonul 2019, la NZ $ 6.25 kgMS (US $ 4.28), din prețul anunțat anterior de 6.75 USD (4.63 dolari SUA).

 

Schimbarea a fost așteptată de ceva timp din cauza scăderii prețurilor la produsele lactate și a fost indicată ca o posibilitate la reuniunea anuală a acționarilor din noiembrie.

 

„Până de curând, prețurile materiilor prime au scăzut de ceva vreme”, a declarat Leon Clement, CEO al Synlait. „Aceasta se datorează, în parte, cererii globale care reacționează la o producție foarte puternică din Noua Zeelandă, care se desfășoară în vară, alături de așteptările unei creșteri mai bune a producției din emisfera nordică”.

 

Compania a precizat că prețul estimat pentru Noua Zeelandă, de 6,25 kgMSMS,  depinde de prețurile materiilor prime care continuă să se redreseze pentru restul sezonului, însă acest lucru este considerat ”aproape” realist.

 

„Furnizorii noștri de lapte nu vor fi surprinși de această schimbare, pe măsură ce comunicăm în mod deschis cu ei despre fluctuațiile prețurilor globale în mod regulat”, a spus Clement.”Vom continua să monitorizăm situația pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul sezonului în iunie”. Următoarea actualizare a prețului laptelui la Sinlait pentru sezonul 2019 va fi în luna mai, informeaza DairyReporter.

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...

Fonterra: Prețuri în creștere pe piața mondială a laptelui
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 14 martie 2019

Fonterra a revizuit în creștere prețul la laptele-materie primă. În acest sens, președintele John Monaghan afirmă că prognoza îmbunătățită a prețurilor la lapte reflectă creșteri ale prețurilor  la nivel mondial, în ultimul trimestru.   "De la actualizarea ultimei prețuri a laptelui în luna decembrie, cererea...