Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noua Zeelandă prognozează prețul laptelui în scădere

Autor: Mircea Demetervineri, 1 februarie, 2019

Compania de produse lactate Sinlait, din Noua Zeelandă, a declarat că renunță la prognoza prețului laptelui pentru sezonul 2019, la NZ $ 6.25 kgMS (US $ 4.28), din prețul anunțat anterior de 6.75 USD (4.63 dolari SUA).

 

Schimbarea a fost așteptată de ceva timp din cauza scăderii prețurilor la produsele lactate și a fost indicată ca o posibilitate la reuniunea anuală a acționarilor din noiembrie.

 

„Până de curând, prețurile materiilor prime au scăzut de ceva vreme”, a declarat Leon Clement, CEO al Synlait. „Aceasta se datorează, în parte, cererii globale care reacționează la o producție foarte puternică din Noua Zeelandă, care se desfășoară în vară, alături de așteptările unei creșteri mai bune a producției din emisfera nordică”.

 

Compania a precizat că prețul estimat pentru Noua Zeelandă, de 6,25 kgMSMS,  depinde de prețurile materiilor prime care continuă să se redreseze pentru restul sezonului, însă acest lucru este considerat ”aproape” realist.

 

„Furnizorii noștri de lapte nu vor fi surprinși de această schimbare, pe măsură ce comunicăm în mod deschis cu ei despre fluctuațiile prețurilor globale în mod regulat”, a spus Clement.”Vom continua să monitorizăm situația pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul sezonului în iunie”. Următoarea actualizare a prețului laptelui la Sinlait pentru sezonul 2019 va fi în luna mai, informeaza DairyReporter.

Brand Finance Top 2018 : Danone, cea mai valoroasă marcă de lactate din lume
Autor: Nora Marin  /   joi, 12 iulie 2018

Nestlé a dominat clasamentul mărcilor alimentare, potrivit unui nou raport al firmei independente de evaluare și strategie de consultanță Brand Finance, însă creșterea companiei chinezești de lapte Yili a fost impresionantă.   Valorând 19,4 miliarde de dolari, Nestlé a revendicat din nou titlul celui mai valoros brand...

FAO: Indicele prețurilor a crescut în luna mai din cauza lactatelor
Autor: meatmilk  /   luni, 11 iunie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în luna mai, înregistrându-se o creștere semnificativă a prețurilor la produsele lactate. Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,2 puncte în cursul lunii mai, în creștere cu 1,2% față de luna aprilie.   Indicele FAO...