Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noul ghid european al managementului alergenilor

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 6 februarie, 2013

(FoodDrinkEurope) Organizația FoodDrinkEurope a lansat un ghid de orientare care intenționează să armonizeze managementul alergenilor din alimentele preambalate din întreaga industrie alimentară din Europa.

Ghidul va ajuta companiile din industria alimentară să înțeleagă și să trateze ca atare riscul alergenilor din întreaga Europă, totodată completând responsabilitatea, în concordanță cu cerințele legale. Printre alte subiecte, documentul conține acțiuni specifice pentru evaluarea riscului și managementul riscului, curățire, instuire, metode analitice și modul lor de aplicare.

Producătorii trebuie să fie capabili să demonstreze că au înțeles și că au sub control riscul potențial în fiecare etapă a procesului de producție.

Ghidul FoodDrinkEurope intenționează să fie ușor adoptabil pentru diferite procese de producție, acesta incluzând deasemenea și informații despre cum să se abordeze etichetarea nutrițională.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...