Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Noul PAC va cuprinde o listă neagră a acordării subvențiilor

Autor: Meat MIlkluni, 6 ianuarie, 2014

Noua Politică Agricolă Comună va micşora diferenţele dintre subvenţiile primite de agricultorii din diferitele state membre ale Uniunii, iar România va putea acorda Plăţi Naţionale Directe Complementare (PNDC) în condiţiile şi sectoarele pentru care s-au oferit aceste plăţi şi în anul 2013, anunţa anul trecut APIA.

Potrivit noii PAC va fi posibilă menţinerea PNDC până în 2020 prin intermediul cărora agricultorii pot beneficia de subvenţii suplimentare de la bugetul naţional.

Prin noile reglementări subvenţiile vor fi acordate numai fermierilor activi. Acestea exclud subvenţionarea de către PAC a deţinătorilor de terenuri agricole fără legătură cu activitatea agricolă. În aceste condiţii, există posibilitatea excluderii de la plată a celor care nu au o activitate minimă pe terenurile agricole deţinute.

Totodată, se introduce o listă negativă obligatorie a tipurilor de companii care deţin terenuri agricole dar nu sunt eligibile pentru subvenţii agricole – aeroporturi, societăţi de cale ferată, cluburi de golf, companii de apă, etc. – cu excepţia cazului în care întreprinderea în cauza poate demonstra că desfăşoară cu adevărat o activitate agricolă. (Mai mule, pe www.agroazi.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...