Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noul PNDR va pune accent pe GAL-uri

Autor: Meat MIlkluni, 31 martie, 2014

Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020 nu trebuie văzut doar prin prisma finanțărilor pentru activitățile agricole, consideră parlamentarul PSD Liviu Harbuz, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaților.

Alesul din Piatra Neamț atrage atenția că la fel de importante sunt și ideile, soluțiile, strategiile, legislația și deciziile ce se vor lua în perioada următoare și care vor avea un impact în agricultură și, cel mai important, asupra celor 45% dintre români, acei oameni care locuiesc în satele și comunele țării, noteaza Agrointel.

Harbuz atrage atenția că nu toată populația care locuiește în mediul rural are îndeletniciri agricole. ”Mai sunt necesare activități non-agricole, ca cele de procesare, servicii, turism rural, dar și activități tradiționale – meșteșuguri, artizanat. (…)

De legislație și de decizii ferme și rapide este nevoie ca satul românesc să renască și motorul dezvoltării agriculturii să aibă aceeași viteză ca în țările dezvoltate ale Uniunii Europene”, face Harbuz un apel printr-o declarație politică rostită în Camera Deputaților.(Mai multe, pe www.agrointel.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...