Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Noutati tehnologice de la anuga foodtec 2012-04-21

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Anuga FoodTec, una dintre cele mai mari manifestari expozitionale din lume, dedicata tehnologiei din domeniul instrustriei alimentare, implicit, a industriei de procesare a carnii, a insemnat pentru mii de companii de pe intregul mapamond una dintre cele mai bune ocazii de a-si prezenta ultimele noutati. Va oferim in acest numar cateva dintre acestea, urmand sa revenim in editiile urmatoare ale revistei noastre. De aceasta data, cateva dintre noutatile companiei GEA.

CFS CutMaster

Conceput pentru taierea de mare viteza, utilajul se caracterizeaza printr-o usoara incarcare si descarcare asigurata de un sistem automatic. Prevazut cu sase lame de taiere de tip TopCut, optimizate pentru o geometrie de taiere optima, asigura un proces de obtinere a emulsiilor deosebit de fine, intr-un timp extrem de scurt. Noul dispozitiv asigura reglarea cutitelor cu 80% mai repede decat la vechile modele, viteza de taiere fiind de 162 de m/s.
CFS CutMaster poate fi actionat integral automatic, semi-automat sau manual. Controlul se realizeaza prin intermediul unui software, in combinatie cu un monitor touch panel.
(Sursa: www.fabricadecarne.ro)

CFS YeldJector

Noua masina de injectat CFS YeldJector asigura o distributie de o acuratete uniforma, pentru o distributie continua a saramurii. In cazul in care acul este obturat, injectarea se opreste automat, acul fiind retras pana la remedierea situatiei.
Pozitionat in spatiu inchis, acul de 2 mm de tip OptiFlex optimizeaza distributia saramurii in carnea de porc, pui sau peste. Dispozitivul cu dubla injectie creste controlul procesului de injectie si, totodata, randamentul.
Utilajul se livreaza in doua versiuni, cu o capacitate de 1.500 kg/ora sau de 15.000 de kg/ora. Optiunile suplimentare se refera la filtrul rotativ dublu, unitate de saramura, control mecanic si electric al nivelului de saramura. Injectia poate fi reglata in intervalul 5-80%.
(Sursa: www.fabricadecarne.ro)

CFS FreshFormer

Utilajul este conceput pentru formarea carnii rosii, porc sau pui, in chiftele, steak hache, biftec tartar, hamburger etc. CFS FreshFormer creste flexibilitatea in procesul de formare a produselor. Utilizarea acestui echipament conduce la realizarea de economii, prin reducerea reziduurilor. Utilajul se livreaza cu un sistem de acces low-level, fapt care creste randamentul de functionare si, implicit, productivitatea.
CFS FreshFormer mentine structura carnii proaspete, a pestelui, dar si a vegetalelor folosite la formarea preparatului. Echipamentul poate fi adaptat pentru productie de medie sau de mare capacitate, cresterea putand ajunge pana la 98%. Sistemul hidraulic/pneumatic asigura o viteza de 50 de formari pe minut.
(Sursa: www.fabricadecarne.ro)

CFS MegaSlicer

CFS MegaSlicer este unul dintre cele mai eficiente utilaje de feliere si portionare folosite pe plan mondial pentru carnati, produse crud-uscate sau fierte, sunca, dar si branzeturi.
Echipamentul se livreaza cu un sistem circular de lame cu o viteza a lamelor de 2.000 de rotatii pe minut. Rotorul asigura o portionare exacta si constanta chiar si in cazul produselor fierte.
Optionalele CFS MegaSlicer includ un dispozitiv interleaver, contor al benzii transportoare, sistem dinamic de control al greutatii, unitate OptiScan de verificare. Utilajul este complet automatizat, incarcarea acestuia fiind deosebit de usoara. Gratie acestui fapt, dar si a adaptabilitatii sale, se recomanda ca el sa fie conectat la masina de umplere CFS FlexLoader, precum si la masina de ambalare CFS PowerPak.
(Sursa: www.fabricadecarne.ro)

Prelucrarea cărnii cu ajutorul tehnolgiei HPP
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 11 ianuarie 2018

Adoptarea la nivel mondial a tehnologiei de procesare a cărnii la presiune înaltă (HPP), se află într-o creștere semnificativă, datorită avantajelor de siguranță alimentară și de creșere a duratei de depozitare, precum și pentru a satisface cererile consumatorilor pentru alimente naturale, fără conservanți.   Siguranța...

Tetra Pak: Nouă formulă de calcul a dispersiei pulberilor în lactate
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 14 decembrie 2017

Ce proprietăți ar trebui să aibe pulberile alimentare care trebuie dizolvate rapid și eficient într-un lichid și cum poate fi anticipat procesul? Acestea sunt aspecte de importanță majoră pentru mii de producători din întreaga lume, pentru care procesele mai eficiente pot aduce beneficii mari în ceea ce privește calitatea produselor,...