Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Abatorizare

Ucraina pregătește restricții pentru abatorizarea cărnii

miercuri, 28 martie 2018

Comisia parlamentară pentru agricultură din Ucraina a susținut un proiect de lege care interzice fermierilor să vândă carne obținută în afara abatoarelor certificate. Măsura a fost propusă pentru a îmbunătăți situația veterinară din țară, dar ar putea, de asemenea, să provoace o grevă majoră din partea fermierilor mici.   Se estimează că, sacrificând animalele în locuri neautorizate, în anul 2017 au fost obținute...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare

miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a aplicațiilor și oferă sfaturi privind datele necesare pentru a demonstra că o nouă metodă oferă grijă...

Crescătorii individuali, stimulați să își ducă animalele la abator

miercuri, 14 decembrie 2016

Crescătorii individuali sunt stimulați să îș ducă animalele la abtoare, ca urmare a publicării în Monitorul Oficial a ordinului care face referire la abatoarele de capacitate mică şi la punctele de sacrificare, încurajează pe cei care produc și sacrifică în sistemul gospodăresc.    Vicepreşedintele ANSVSA, Dr. Mihai Ponea a declarat, recent, că acest ordin "va stimula foarte mult fermierii să crească animale în ferma...

Modificarea etichetării cărnii abatorizate prin sacrificare rituală

marți, 8 martie 2016

1) Parlamentul European: propunere de rezoluție privind etichetarea cărnii de la animale abatorizate prin sacrificare rituală. În data de 11 ianuarie 2016, opt deputați au prezentat o propunere de rezoluție privind etichetarea cărnii de la animale abatorizate prin sacrificare rituală.   Deputații europeni consideră că:   consumatorii au dreptul la informare cu privire la produsele alimentare; carnea de la aceste animale...

Nicșan Călinești va fi prezentă la Meat & Milk 2016

joi, 3 martie 2016

Nicșan Călinești, firmă suceveană specializată în abatorizarea porcilor, bovinelor și ovinelor, va fi prezentă la cea de-a V-a ediție a Expo-Conerinței Meat & Milk, evenimentul urmând să se desfășoare în zilele de 12 și 13 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”.   În cadrul...

Cum înființezi un abator?

miercuri, 10 februarie 2016

În România, există o penurie de abatoare, fiind județe întregi care nu au, pe întreg teritoriul, niciun abator. În condițiile în care există un asemenea vad pe piața românească, este de la sine înțeles că această afacere nu poate fi decât una de viitor, necesitatea ei fiind mai mult decât evidentă.   Unii vor abatoare mobile   Până și politicienii au fost obligați să coboare din stratosferă și să sesizeze...

Fermierii scoțieni cer reglementarea mai corectă a relației cu abatoarele

joi, 18 iunie 2015

Uniunea Națională a Fermierilor din Scoţia (NFUS) a cerut sectorului de abatoare o colaborare mai strânsă cu producătorii, pentru a se asigura că producţia de bovine respectă specificațiile de piață, potrivit Meatinfo.co.uk.   Acesta a spus că există o mulţime de factori prin care agricultorii trebuie să ţină sub control forma, greutatea, grăsimea şi conţinutul marmorat correct al cărnii bovinelor, pentru ca fermierii să...

IBC solicită C.E. să interzică sacrificările non-paralizante

luni, 16 martie 2015

Intergrupul pentru Bunăstarea și Conservarea animalelor a cerut Comisiei Europene să elimine treptat sacrificările non-paralizante, care se pot cauza suferințe imense la animale. Aceste metode includ sacrificarea fără asomare prealabilă, utilizarea de CO2 pentru sacrificarea porcinelor, și utilizarea curentului electric în băi cu apă pentru păsări de curte, potrivit grupului. Cererile au fost exprimate în cadrul celei de-a 310-a sesiuni...

România- locul 19 în privința prețului cărnii de tăuraș

luni, 19 ianuarie 2015

Conform Comisiei Europene, care citează surse Eurostat, România se clasează pe locul 19 în privința prețului cărnii de tăuraş şi de vită în carcasă. Carnea de tăuraş se vindea în medie cu 270 euro/100 kilograme iar cea de vacă la 204 euro/100 kilograme. “Preţurile s-au dus în jos şi la carne şi la lapte din cauza embargoului pus Rusiei. Ţările vecine cum ar fi Ungaria şi Polonia, nu mai livrează acolo şi se îndreaptă cu marfa...

Bluetongue a adus pagube fermelor de bovine de carne

joi, 11 decembrie 2014
Petrică Azoiței

Epidemia de Bluetongue a adus pagube fermelor de bovine de carne din România, dar și crescătorilor de ovine, în ciuda faptului că ANSVSA a declarat liberă circulație pentru animale în interiorul României. Acum câteva zile, Federația Crescătorilor de Ovine din România anunța faptul că aproximativ un milion de oi nu au putut fi exportate, din cauza interddicțiilor, pierderile fiind uriașe în rândul fermierilor. Nici fermierii...

Meyn oferă o noua soluție pentru procesatorii de carne de pasăre

luni, 8 decembrie 2014

Din ce in ce mai multi procesatori realizeaza ca succesul continuu depinde de administrarea tehnologiei si proceselor intr-unul, informeaza The Meat Site. Ca urmare a acestui fapt, compania Meyn a introdus serviciile tehnologice Meyn pentru ajuta procesatorii de carne de pasare sa aiba o perspectiva clara despre oportunitatile posibile pe liniile tehnologice. Reprezentantii Meyn au declarat ca tehnologistii sai care au experienta globala in procesarea...

Abatoare modulare Baroncini pentru eficiența afacerii tale

marți, 8 iulie 2014

Unele societati agricole sau agro-turistice (unde se abatorizeaza mai putin de 10.000 capete / an) necesita o abatorizare cu o capacitate de cateva unitati zilnic sau saptamanal de pasari, iepuri, ovine, sau porcine crescute in interiorul unitatii. Aceste abatoare se vor utiliza direct in punctele fixe amenajate in interiorul societatilor sau se vor distribui pe piata locala. Abatoare modulare tip container Containerul este construit din profile de...

Doar un abator pentru ovine în Gorj!

luni, 7 aprilie 2014

(Agerpres) În acest moment un singur abator din judeţul Gorj este autorizat pentru desfăşurarea activităţii de sacrificare a mieilor, a declarat directorul DSVSA Gorj, Ion Iliuţă. Alte patru abatoare temporare au depus cereri de autorizare la Direcţia Sanitar veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj. Potrivit acestuia, se estimează în perioada următoare sacrificarea a 4.000 de miei în judeţ, urmând ca procedeul să...

Normele metodologice de clasificare a carcaselor de porc se vor modifica

miercuri, 19 februarie 2014

Ieri, la sediul MADR, a avut loc sedinta de lucru privind actualizarea Normelor metodologice de clasificarea carcaselor. La  sedinta au participat din partea MADR , d-na Maria Toma - director Directia generala politici agricole si strategii , d-na Annemarie Niculescu - jurist, dl. Viorel Gat- consilier, dl. Movileanu Gelu - inspector sef  clasificarea carcaselor. Din partea Comisiei de Clasificarea Carcaselor au participat d-na Tudor Stanca , D-na...

Carmangeria directorului DSV Neamţ, călcată de hoţi

marți, 4 februarie 2014

Carmangeria din Roman, pe care o deţine familia Ulea prin firma SC Flarona SRL, a fost călcată de hoţi, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie. Împinşi de foame şi siguri pe marfă (evident că personalul DSV face control după control la carmangeria şefului), trei indivizi au pătruns în magazin şi au furat preparate din carne în valoare de 8000 de lei. A doua zi după ce au primit reclamaţia, poliţiştii din Roman l-au prins pe unul dintre...

Procesatorul polonez Drobimex face investiții pentru modernizare

luni, 13 ianuarie 2014

Procesatorul polonez de carne de pasăre Drobimex a anunțat că va investi aproape 31 de milioane de dolari pentru extinderea și modernizarea unităților sale de procesare din Polonia, anunțul fiind făcut de Klaus Roppel, CEO-ul companiei, informează Global Meat News. Drobimex operează în prezent două unități de procesare carne în două orașe din Polonia. Cele două unități angajează peste 680 de persoane. Roppel a declarat că...