Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Aditivi

Carrefour a interzis 100 de aditivi din alimentele private label

vineri, 12 octombrie 2018

Potrivit unei informări publicată pe site-ul companiei, Carrefour a interzis nu mai puțin de 100 de aditivi din compoziția tuturor produselor din marca proprie, inclusiv a celor din România. Sau cum să reconciliem producția industrializată a unui produs alimentar pentru toți, exigențele privind siguranța alimentară, calitatea nutrițională și gustul.   Carrefour a pornit la vânătoare de aditivi și de substanțe controversate...

Piața zincului și efectele asupra prețului aditivilor nutriționali în fermă

miercuri, 6 iunie 2018

Ca urmare a ofertei limitate din ultimii ani, prețurile suplimentelor de nutriție pe bază de zinc au fost relativ ridicate. Pentru a vedea care a fost impactul economic asupra fermelor de animale, specialiștii de la All Aboud Feed au realizat un sondaj în rândul companiilor producătoare de aditivi pentru hrana animalelor pentru a afla, dacă și cum această creștere a prețurilor le afectează afacerea. Cum, prețul nutriției determină în...

FAO: Prețul materiilor prime alimentare rămân stabile

vineri, 2 februarie 2018

(Comunicat) Sezonul de comercializare curent (2017/18) se estimează să se încheie cu un bilanț record pentru grâu și porumb în urma recoltelor mai bune decât cele anticipate anterior, se arată în cele mai recente previziuni ale FAO.    "Piețele globale ale tuturor cerealelor importante rămân bine echilibrate, susținute de bilanțuri record", potrivit raportului FAO privind cererea și oferta de cereale. Se așteaptă ca raportul...

TRUMF International sărbătorește 25 de ani de activitate

miercuri, 27 septembrie 2017

(Comunicat) De 25 de ani, TRUMF International s.r.o. a furnizat pe piață condimente și amestecuri de condimente destinate în scopuri profesionale. Vă vom dezvălui povestea de succes a companiei TRUMF International s.r.o.   Povestea companiei TRUMF International s.r.o. a început in 1991, cand s-au intalnit cei doi viitori proprietari ai companiei, Pavel Váhala și Radek Stanĕk. La acea vreme, ei erau amândoi studenți ai...

Proteine vegetale pentru produse din carne de pasăre

joi, 29 iunie 2017

În ultimele decenii, producția și consumul de carne de pasăre au crescut rapid, datorită cererii dar și a aromelor delicate și a texturii moi, permițând producătorilor să imprime profilurile de arome dorite în funcție de necesitățile de piață, de marketing și de orientarea consumatorilor. Însă, preocuparea consumatorilor pentru o alimentație cât mai sănătoasă a impus utilizarea de ingrediente pe măsură. Printre acestea, sunt și...

Solina Group a finalizat preluarea firmei Supremia Grup

miercuri, 21 iunie 2017

(Comunicat) Solina Group anunță finalizarea achiziției companiei Supremia Grup din România. Supremia Grup are sediul general în Alba Iulia (România) și filiale în Danemarca (Tamaco) și în Republica Moldova. Este cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2300 de clienți, care totalizează vânzări de 52,1 milioane de euro și peste 300 de angajați.   Laurent Weber,...

Participand la IFFA, compania Ion Mos doreste demararea exporturilor in America de Sud

sâmbătă, 7 mai 2016

Cu o crestere a volumului de afaceri, in 2015, de cca 4 %, cu un Volum al exporturilor de peste 30 % si cu o cifra de afaceri cumulata 8cu Emerson Techik), de 30 de milioane de euro, compania Ion Mos expune la standul din hala 4.0 a targului IFFA 2016 negociind deja cu parteneri externi, pentru demararaea exporturilor in America de Sud, mai precis, deocamdata, in Peru, Brazilia si Argentina.   Prezent la standul companiei, domnul Eugen Caragui...

Prezenta la IFFA, Rollit vizeaza pietele din Polonia si Rusia

sâmbătă, 7 mai 2016

Rollit revine la IFFA-Frankfurt, targul care reuneste specialisti din Industria mondiala a tehnologiilor destinate procesarii carnii, dupa ce a absentat la editia trecuta, increzatoare ca isi poate extinde operatiunile de Export, din totalul volumului de afaceri.   Astfel, la standul din Hala 4, negocierile dintre reprezentantii companiei si parteneri din Europa deja au fost programate, sperandu-se, in Special, recastigarea pozitiei pe care a...

În doi ani, Supremia vizează o creștere a afacerilor de 50 %

marți, 16 februarie 2016

Levente Bara, general manager şi proprietar al producătorului de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară Supremia Grup, spune că în doi ani businessul pe care îl conduce va ajunge la afaceri de 260 mil. lei (58 mil. euro), cu 50% mai mult decât anul trecut.   Producătorul a cum­părat la finalul anu­lui trecut două com­pa­nii din Dane­mar­ca - Tama­co Trading şi Ta­maco Pak- cu activităţi în seg­mentul de...

Supremia a cumpărat Tamaco Trading și Tamaco Pak din Danemarca

joi, 14 ianuarie 2016

Supremia Grup, liderul pieței de ingrediente alimentare și condimente din România, a achiziționat companiile Tamaco Trading si Tamaco Pak din Danemarca, care activează în această industrie, în vederea extinderii activității sale pe piața țărilor scandinave.   Achiziția va aduce companiei Supremia Grup o cifră de afaceri suplimentară de 10 milioane de euro în următorii doi ani și va deschide noi oportunități de colaborare cu...

Supremia a făcut angajări, CIO și-a mărit profitul

vineri, 21 august 2015

Afacerile cu ingrediente, arome și aditivi par să meargă strună, potrivit ultimelor informații din piață. Astfel, producătorul de ingrediente pentru industria alimentară Supremia Grup, condus de antreprenorul Levente Bara, a înregistrat în primul semestru o creştere a cifrei de afaceri de 10%, până la 79 milioane de lei (18 mil. euro), arată datele transmise de companie.   Afacerea din judeţul Alba, pusă pe picioare în urmă cu...

Cleiul de carne, un aditiv folosit pe scară largă!

marți, 11 august 2015

Cleiul de carne este o pulbere de culoare albă care incleieaza laolaltă resturi de carne de vită, miel, pui şi peste este vândută la kilogram. Acest lucru nu reprezintă o noutate, întrucât industria cărnii recurge de multă vreme la acest aditiv. Cu atât mai îngrijorător, însă, din moment ce poate "condimenta" cu E. coli chiar şi cele mai selecte fileuri servite în restaurantele scumpe, potrivit www.secretele.com Trucul e aproape...

Supremia Grup și-a bugetat o creștere de 10 %

marți, 12 mai 2015

Supremia Grup, companie care activează pe segmentul ingredientelor pentru industria alimentară şi a condimentelor, şi-a bugetat pentru acest an afaceri de 170 milioane de lei, cu aproape 10% peste nivelul înregistrat anul trecut, conform datelor transmise de companie pentru anuarul ZF „Cei mai mari jucători din economie 2015“.   Din cei 170 milioane de lei, Supremia Grup, companie controlată de antreprenorul Levente Bara, vrea să...

KUK-ROMANIA va participa la Meat & Milk în calitate de Partener

joi, 30 aprilie 2015

KUK-ROMANIA va participa la EXPO-Conferința Internațională Meat & Milk 2015 în calitate de Partener. Evenimentul se va desfășura în zilele de 3 și 4 iunie la Poiana Brașov, Hotel Alpin și a avea ca titlu ”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanță-Priorități pentru ieșirea din impas”.   KUK-ROMANIA este o firmă cu un capital integral austriac, fiind reprezenant în România al unor prestigioşi producători europeni...

Fuchs și Dr. Oetker au cupărat Alex & Comp pe bucăți

miercuri, 29 aprilie 2015

Potrivit unui anunț, compania Fuchs a cumpărat Divizia de condimente a firmei Alex & Comp din Galaţi, controlată de antreprenorii Dan şi Cătălin Alexandrescu.La rândul său, producătorul german de aditivi alimentari Dr. Oetker a anunţat că a cumpărat brandul Alex, însă doar divizia care cuprinde ingrediente pentru prăjituri, tot de la firma gălăţeană Alex & Comp.   Potrivit cotidianului Ziarul financiar, compania ceda...

Exclusiv! Ion Moș și Emerson Technik expun la Anuga FoodTec

miercuri, 25 martie 2015

Companiile Ion Moș și Emerson Techik expun la Anuga FoodTech 2015, cel mai mare târg tehnologic dedicat industriei alimentare mondiale, ne-a informat doamna Eugenia Cărăgui, Manager General al celor două firme.   Potrivit domniei sale, la standul de peste 200 mp, cele două companii românești, singurele, de altfel, prezente la manifestarea expozițională de la Koln, expun condimente și aditivi, precum și celule de fierbere și afumare...