Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Afacere

Maghiarii de la CBA au afaceri în România de 105 milioane de euro

joi, 26 noiembrie 2015

Compania maghiară CBA a intrat pe piaţa locală acum 13 ani şi a ajuns în prezent la 114 magazine în România dintre care doar două operate direct, iar restul în sistem de franciză. Compania CBA Nord Vest, care administrează brandul în România, are drept activitate comerţul cu ridicata şi amănuntul al produselor FMCG în magazinele tip cash&carry proprii şi în magazinele francizate din reţeaua CBA.   CBA Nord Vest şi-a...

Premium Porc Grup își va majora producția cu 250 %

luni, 25 mai 2015

Grupul de firme Premium Porc este rezultatul unui efort investițional semnificativ și încununarea unor ani de muncă susținută, desfășurată de specialiști români și danezi. Rezultatele sunt reprezentate de performanță, stabilitate a afacerii și calitatea deosebită a produsului oferit pe piață.   Modelul colaborării, modelul succesului   Odată cu anul 2005, DCH International A/S, holdingul danez care administra mai...

Noua fermă de sturioni din Călărași urmărește producția de caviar

miercuri, 5 noiembrie 2014

Ferma de sturioni de la Dichiseni a necesitat o investiţie de 3 milioane de euro, din care jumătate au fost fonduri europene, informeaza ZF. Marius Zainea, un antreprenor din Călă¬raşi, are o fermă de aproape 7.000 de sturioni la patru ani după ce a pornit proiectul de la zero cu trei milioane de euro, jumătate de la Uniunea Europeană şi restul obţinuţi din finanţări bancare. Ferma de la Dichiseni, judeţul Călăraşi, ar urma să...

Valmar are o cifră de afaceri lunară de 600.000 de lei

marți, 28 octombrie 2014

Cârnaţi de Pleşcoi, babic, ghiudem, pastramă şi alte produse apetisante - în total, 30 de sortimente sunt produse la Valmar, fabrica de procesare a cărnii de la Berca, construită după ce patronul a accesat fonduri europene, informează Bursa. Pornind de la legenda haiducilor din zona comunei Berca care conservau carnea de oaie prin uscare, firma buzoiană de procesare a cărnii a păstrat reţeta tradiţională, transmisă din generaţie în...

In plina criza, Suinprod Roman isi creste afacerea cu 15 %

luni, 27 octombrie 2014

Crescătorul de porci Suinpord Roman, parte a grupului agroindustrial Kosarom deţinut de familia Apostol, ţinteşte creşterea cifrei de afaceri cu până la 15% până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că rulajele companiei vor depăşi pentru prima dată 12,5 milioane de euro, noteaza Ziarul financiar. „Am pornit o investiţie în acest an, iar rezultatele se vor vedea în creşterea rezultatelor financiare din 2015“, a spus Ioan...

Carmina Paraschiv, Director General Ana și Cornel, înscrisă în cadrul primei ediții a competiției EY Entrepreneur of The Year Romania 2014

vineri, 17 octombrie 2014

Carmina Paraschiv, Director General al companiei Ana și Cornel, care de-a lungul timpului a dobândit respectul angajaților, competitorilor, clienților și comunității, este înscrisă în cadrul primei ediții a competiției EY Entrepreneur of The Year 2014 România, potrivit unui comunicat de presă trimis pe adresa redacției noastre. Carmina Paraschiv conduce un business cu o tradiție de peste 20 de ani, compania Ana şi Cornel situându-se...

Moştenitoarea imperiului Transavia se destăinuie: Am dormit în hale, cu puii!

vineri, 17 octombrie 2014

Theodora Bucur Popa (23 de ani), fiica omului de afaceri Ioan Popa, fondatorul procesatorului de carne de pasăre Transavia, a spus ieri că a început să lucreze din acest an în compania tatălui ei şi că speră ca într-o zi să preia în totalitate frâiele afacerii ce rulează în prezent peste 100 milioane de euro anual. “Prima zi de lucru a fost la abator, am trecut prin fiecare sector de activitate, prin ferme, am stat în hală cu puii,...

Înființarea și exloatarea unei ferme de calcani

sâmbătă, 11 octombrie 2014

Peşte plat, calcanul îşi petrece cea mai mare parte a timpului pe fundul mării, îngropat jumătate în nisip, de unde îşi extrage hrana. Acest lucru impune o constrângere majoră pentru creşterea sa, deoarece adăpostul trebuie să fie dotat obligatoriu cu un fund dur şi plat, acoperit cu nisip. Prin urmare, nu pot fi utilizate cuşti marine plutitoare, ca pentru somon sau lavrac. Singurul sistem practicabil în prezent este bazinul instalat pe...

Radu Timiș, oficial, back in business

marți, 7 octombrie 2014

Radu Timiş, antreprenorul care a pus bazele producătorului de me­ze­­luri CrisTim acum două decenii, re­vine la conducerea executivă a afa­­ce­rii sale după o pauză de aproa­pe un an, interval în care afa­cerea a fost con­dusă direct de fostul mi­­nistru de fi­nanţe Gheorghe Pogea, care a şi pă­răsit compania odată cu revenirea fon­datorului la cârma afaceri sale, anunță Ziarul financiar. „A fost o pauză de şase-opt...

Afacerea Mega Image-Angst, sub semnul întrebării la Consiliul Concurenței

luni, 6 octombrie 2014

Achizitia Angst reprezinta o noua etapa in dobandirea suprematiei in comertul de proximitate din Bucuresti de catre Mega Image si disparitia unui alt jucator local din Capitala, intr-un peisaj in care retelele independente devin tot mai rare, noteaza Magazinul Progresiv. Mega Image estimeaza vanzari de 21 de milioane de euro cu cele 20 de magazine Angst. Astfel, suma poate reprezenta vanzarile anuale ale retelei preluate. Pe de alta parte, din cifra de...

Auchan cauta personal pentru hypermarketul din Drumul Taberei

vineri, 3 octombrie 2014

Auchan angajeaza 400 de persoane pentru hypermarketul Auchan Drumul Taberei – al optulea din Bucuresti – care va fi deschis la finalul acestui an, informeaza Magazinul Progresiv. Biroul de recrutare are sediul pe Bulevardul 1 Mai, sector 6, in zona unde este deja in constructie noul magazin, si va oferi 400 de locuri de munca. Programul de functionare al biroului de recrutare este de luni pana vineri intre orele 9:00 − 18:00. Posturile...

Codlea: Cel mai mare producător de carne de curcan şi-a dublat exporturile

vineri, 3 octombrie 2014

“Peneş”, cel mai mare producător de carne de curcan din România, şi-a dublat, recent, exporturile. Societatea, specializată în creşterea şi comercializarea cărnii de curcan, având cel mai modern abator din ţară, a intrat de curând pe principalele pieţe economice de desfacere din Europa. Astfel, zeci şi zeci de tone de carne iau drumul exportului, produsele şi preparatele marca „Peneş” ajungând în ţări precum Germania,...

Fabricile de nutreturi combinate fac 700 milioane euro pe an

vineri, 3 octombrie 2014

Fabricile de nutreţuri combinate (FNC), care procesează materii prime agricole, fac afaceri de 700 mil. euro pe an, dublând valoarea celor 2 mil. tone de cereale pe care le procesează şi le trimit sub formă de hrană în fermele de porci şi pasări de pe piaţa locală. Cei mai mari producători de nutreţuri pentru animale sunt Smithfield, cel mai mare producător de carne de porc din România, şi liderii pieţei cărnii de pasăre, Agricola...

Distribuitorii de alimente: Cifră de afaceri de 4,75 md euro

luni, 29 septembrie 2014

Cele 3.061 de firme active în comerţul cu ridicata al produselor alimentare, băuturilor şi tutunului (distribuţie) au avut anul trecut afaceri cumulate de 21 miliarde de lei (4,75 mld. euro), cu 6% mai puţin în lei decât nivelul înregistrat în anul precedent, informeaza Ziarul financiar. Companiile şi-au sacri­ficat profitul pentru a-şi menţine vânzările la un nivel com­parabil cu cele din anii de dinainte de criză, arată un studiu...

Elit Cugir, cu afaceri de 72 mil. euro anul trecut, a intrat in insolventa

joi, 18 septembrie 2014

Procesatorului de carne Elit Cugir (judetul Alba), unul dintre cei mai mari jucatori din aceasta industrie, cu afaceri de 72 milioane de euro anul trecut, a intrat in insolventa, potrivit unei decizii data saptamana trecuta de Tribunalul Alba. Procedura de insolventa a fost declansata la solicitarea companiei. Elit Cugir este detinuta de antreprenorul Dorin Mateiu si a obtinut anul trecut un profit de 12 milioane de lei (2,7 milioane de euro), in...

Hedging agricol, strategia de bază în dezvoltarea afacerilor agricole din România

vineri, 22 august 2014

O afacere de succes în agricultură are secretele ei, iar când concurența este acerbă, micile detalii consolidează produsele fermei pe piață. De acest lucru este convins brașoveanul Mihai Tatu, cel care, alături de cei doi fii ai săi, a înființat o fermă de bovine cu 1.000 de capete de vaci de lapte și de carne, informeaza Agrointel. Ferma de vaci a familiei Tatu a pornit în 1993 cu doua 35 de viței. A urmat o perioadă lungă de...