Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Agricultura

Posibilă revenire în forţă a gripei aviare

vineri, 1 februarie 2013

Lumea riscă să se confrunte cu un nou apogeu al gripei aviare ca cel din 2006, dacă supravegherea şi controlul acestei boli nu vor fi consolidate la nivel mondial, a avertizat marţi Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), cu sediul la Roma, transmite MEDIAFAX. "Continuarea crizei economice internaţionale arată că există mai puţini bani disponibili pentru prevenirea gripei aviare de tip H5N1 sau a altor...

Sanatatea animalelor este legata de ecosistem

joi, 31 ianuarie 2013

Sansa reala ca, in fata zootehniei (semi)intensive, sa prevaleze zootehnia ecologica este una pur teoretica. Lipsite de argumente sunt si teoriile privind apropiata imbratisare, de catre majoritatea consumatorilor, a produselor ecologice, cu tot ce impune sustinerea acestora pe piata: preturi mult mai mari ale produselor si si intoarcerea majoritara a populatiei in mediul rural, sub forma de producatori sau mana de lucru. Legatura cu pajistea...

Carnea va avea cea mai rapida crestere in urmatorul deceniu

joi, 31 ianuarie 2013

Piata carnii se caracterizeaza printr-un nivel ridicat al preturilor pe toate componentele sale, ca urmare pe deoparte a cresterii cererii din tarile in curs de dezvoltare si pe de alta parte ca urmare a costurilor ridicate cu materiile prime (in special in ceea ce priveste cerealele si costurile legate de energie – precum cele de transport si cele cu privire la lantul de depozitare si conservare prin frig), se arata in studiul Perspectiva Agriculturii...

Insilozarea furajelor

miercuri, 30 ianuarie 2013

Una dintre metodele cele mai eficiente de conservare a nutreturilor suculente, precum si a unei insemnate parti din (sub)produsele cu destinatie furajera este reprezentata de insilozare. Nutretul realizat astfel are o compozitie apropiata de cea a boabelor de orz sau porumb uscate, iar pierderile nutritive sunt minime, de sub 10%, nivel care numai prin uscare artificiala nu poate fi atins. Insilozarea furajelor este rezultatul interactiunii mai...

Aminoacizii in spectrul nutritional al suinelor

miercuri, 30 ianuarie 2013

In alimentatia porcilor, aminoacizii reprezinta o componenta de baza a proteinelor. Rolul multiplu si complex al proteinelor este legat de faptul ca functia de reproductie, cresterea la nivelul tineretului sau la nivel productiv, sanatatea in general, sunt influentate de calitatea si cantitatea proteinei asigurate in ratie. Asigurata in cantitati necesare, la nivelul corespunzator fiecarei categorii de animale si fiecarei forme de productie, proteina...