Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ambalare

Multivac investește 35 de mil. euro în dezvoltarea unui Centru de Excelență

luni, 8 octombrie 2018

Multivac va construi un centru de excelență investind 35 de milioane de euro pentru dezvoltarea de tehnologii de porționare și automatizare, ca răspuns la cererea crescândă pentru unitatea de afaceri Slicer.   Hans-Joachim Boekstegers (CEO), Guido Spix (CTO și COO) și Christian Traumann (CFO), Multivac, au participat la o ceremonie oficială pentru a marca începerea construcției care urmează să se finalizeze în...

Euromonitor: Companii-vector în dezvoltarea industriei de ambalaje în sectoarele de carne și lapte ale României

joi, 5 iulie 2018

Optimismul economic și standardele de viață îmbunătățite au permis vânzărilor de alimente ambalate să continue să progreseze în 2017, cu o creștere în valoare, la jumătatea anului 2018, de 3% și o creștere a volumului de 1% în termeni de vânzare cu amănuntul, după cum arată o analiză exaustivă efectuată de Euromonitor. Ambele ratele de creștere au fost în concordanță cu CAGR din perioada de analiză, iar specialiștii care au...

Aspecte privind ambalarea laptelui în recipiente din sticlă și PET

miercuri, 4 iulie 2018

O simplă plimbare pe culoarul magazinului va ilustra numărul copleșitor de lactate ambalate în sticlă și PET.  Chiar dacă există o mare varietate de concepte de ambalaj, dar și de produse, în cadrul fiecărei categorii, consumatorii și comercianții cu amănuntul par să vrea și mai mult. Cererea de astăzi a pieței creează provocări în programele de producție, companiile având suplimentar și responsabilitatea standardelor de calitate...

FAO: Ambalarea poate stopa risipa de alimente

marți, 26 iunie 2018

(Comunicat) Porții de dimensiuni optime, reguli uniforme privind utilizarea marcajelor “a se folosi înainte de” și “valabil până la data de” precum și noile tehnologii de ambalare care prelungesc termenul de valabilitate sunt doar câteva dintre modalitățile prin care ambalajele alimentare ajută la reducerea risipei de alimente în statele cu venituri ridicate. Dar ce se întâmplă în țările cu venituri mici și...

O nouă soluție de ambalare a brânzeturilor maturate

joi, 24 mai 2018

O soluție ”convenience” de la RPC Superfos redă o nouă viață ambalajelor brânzeiturilor de înaltă calitate de la Skånemejerier, un producător de brânză maturată din Suedia. Folosit pentru noua brânză maturată Allerum, ambalajul în formă de pană cu etichetă și barieră de oxigen asigură faptul că clienții nu au nevoie de o placă de servire și că nu este necesar niciun contact al degetelor, pentru a consuma...

GEA a achiziționat producătorul sloven de mașini de ambalare Vipoll

miercuri, 17 ianuarie 2018

GEA a achiziționat producătorul de mașini Vipoll, care produce tehnologii de umplere pentru lactate, băuturi răcoritoare și bere. Compania, care a fost înființată în 1991, are peste 100 de angajați în Križevci pri Ljutomeru, Slovenia, iar GEA intenționează să extindă instalația de producție în acest an.   Portofoliul companiei include; pasteurizatoare, mixere, sistemele de carbonare și captare, transportor, curățarea...

Anuga Food Tech va avea loc în perioada 20-23 martie 2018, la Koln

miercuri, 17 ianuarie 2018

Între 20 și 23 martie, în uriașele spații expoziționale de la KolnMesse, va avea loc ediția din 2018 a celui mai mare târg internațional dedicat tehnologiilor destinate industriei alimentare, ediție care se va desfășura sub genericul ”Lumea inovațiilor”.     Ca târg comercial global, Anuga FoodTec va fi din nou cea mai importantă forță motrice a industriei internaționale de alimente și băuturi, fiind singurul târg...

Nesto-Bulgaria bifează o participare de succes la Indagra

vineri, 27 octombrie 2017

Prezentă în premieră la Indagra, compania bulgară Nesto poate contabiliza un succes notabil încă din primele zile, datorită numeroaselor întâlniri de afaceri care, cu siguranță, se vor concretiza în noi contracte de furnizare de soluții de procesare și ambalare a produselor din carne și lapte.   Referindu-se la activitatea companiei, domnul Martin Sergeev, manager al companiei, a declarat pentru revista Meat.Milk. că Nesto este...

Revoluţie în tehnologia ambalării brânzeturilor

vineri, 17 februarie 2017

Încă din 2006, compania australiană Lactote a început studiul unui nou concept de ambalaj pentru produsele lactate, care astăzi, la un deceniu distanţă, se dovedeşte a marca o adevărată revoluţie în domeniu. Ambalajele de lapte din plastic au fost utilizate de către fabricile de produse lactate şi de supermarket-uri de mai bine de o jumătate de secol. Multă vreme, această varianta a reprezentat soluţia optimă faţă de modalităţile...

Mașini de ambalare pentru linii de ready-meal și catering

marți, 31 mai 2016

Una dintre componentele de bază ale multor procesatori de carne din România, și nu numai, este realizarea de produse ready-meal, care necesită o anumită tehnologie de ambalare. În această ediție, vă aducem în atenție ultimele propuneri ale companiei americane ARY Packaging, speficând faptul că utilajele prezentate aici respectă pe deplin specificațiile tehnice ale Uniunii Europene, unde sunt comercializate, concomitent cu piețele din cele...

Echipamente de formare a sacilor și pungilor de plastic

joi, 11 februarie 2016

Creșterea vânzărilor de produse congelate, dar și necesitatea stocării cărnii congelate necesită un consum foarte mare de saci de plastic. Fie că doriți să vă înființați propria companie producătoare de astfel de ambalaje, fie că o companie procesatoare de carne dorește să realizeze economii, producându-și singură ambalajele necesare, propunerile tehnologice ale firmei Masek, din Cehia, pot fi soluțiile perfecte.   VikingMasek...

Ambalarea vidată, combinată cu tratament termic

miercuri, 3 februarie 2016

Ambalarea sub depresiune urmăreşte eliminarea aerului din interiorul ambalajului înainte de închidere. Este denumită frecvent „ambalare în vacuum” sau „ambalare vidată” ca urmare a traducerii directe din limba engleză (vacuum packaging), respectiv din limba franceză (emballage sous vide). Are ca scop principal eliminarea aerului din ambalaj pentru extinderea termenului de valabilitate. Combinarea ambalării sun depresiune cu un tratament...

15 mil. euro, cifra de afaceri pe 9 luni, pentru VPK Packaging

miercuri, 25 noiembrie 2015

Producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Pa­ckaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 15 mil. euro, în stagnare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.   Compania şi-a bugetat pentru acest an afaceri totale de 23 mil. euro, în creştere cu 9% faţă de 2014. Fabrica VPK Packaging din Salonta produce în principal cutii de carton, însă...

Tendințe tehnologice pe piața echipamentelor pentru ambalarea cărnii

vineri, 9 octombrie 2015

Datorită creșterii calității vieți și a modificărilor de substanță a stilului de viață urbană, industria de procesare a cărnii s-a văzut nevoită să reacționeze prompt, de fiecare dată. Desigur, ca parte integrantă a acesteia, companiile producătoare de tehnologii și echipamente de ambalare au fost nevoite să țină pasul cu noile cerințe, conturându-se astfel noi tendințe pe piața globală. Iată în cele ce urmează câteva...

Compania SICK a lansat un nou senzor pentru ambalaje

miercuri, 29 iulie 2015

Un senzor de presiune pneumatic pentru ambalaje vor fi printre noile tehnologii care vor fi expuse în cadrul expoziției PPMA din Marea Britanie, de către specialistul în ambalare și procesare SICK, anul acesta, informează Globalmeatnews. Compania va prezenta recentul lansat sensor PAC50, un senzor cu presiune pneumatică pentru îmbunătățirea monitorizării presiunii aerului în ambalajele produselor alimentare. Acesta dispune de un ecran...

Multivac și Snapsil s-au unit pentru o nouă soluție de ambalare

luni, 27 iulie 2015

Combinând conceptul de deschidere facilă a ambalajului al companiei Snapsil și tehnologia de ambalare prin termoformare de la Multivac, noua soluție oferă consumatorilor porții ambalate user-friendly, în loc de porții ambalate care se desfac greu și există pericolul de împrăștiere, informeaza Globalmeatnews. Ambalajele Snapsil sunt produse cu ajutorul masinilor de ambalat prin termoformare de la Multivac. Funcția de deschidere...