Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Ambalarea inteligenta

Senzori și indicatori în ambalarea activă a cărnii

miercuri, 13 martie 2019

Ambalajele tradiționale sunt în general utilizate pentru a proteja alimentele de factorii de mediu externi și pentru a oferi consumatorilor o utilizare ușoară. Însă, deși ambalajul tradițional este proiectat pentru a ajuta sistemele de distribuție, ele nu mai corespund cererilor consumatorilor de azi (Yam et al., 2015). Acum, ambalajul trebuie să îndeplinească scopuri noi, în afară de funcțiile sale principale, iar noile evoluții în...

FQSI, senzorul pentru ambalarea inteligentă a cărnii

luni, 10 noiembrie 2014
Senzor Q

Cum, pe plan internațional, preocuparea consumatorilor este aceea de a se hrăni cât mai sănătos, cerința de piață a determinat apariția unui sistem de standardizare a nutriției, derivată din ambalarea inteligentă a cărnii. Denumit International Sensor FQSI sau, prescurtat, Senzor Q, sistemul nu este altceva decât un dispozitiv aplicat pe ambalaj, dispozitiv care citește toate caracteristicile cărnii crude dar și nivelul bacteriologic...