Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Angus

Indagra 2017: Karpaten Meat sau, mai precis, ”Angus de România”

luni, 30 octombrie 2017

În cele cinci zile ale târgului Indagra, din acest an, nu a fost absolut de mirare faptul că standul companiei Karpaten Meat a fost mereu plin de vizitatori, actuali sau viitori parteneri de afaceri.   Ca noutate absolută, prin vocea domnului Iulian Stancu-Beef Sales Manager al firmei, Karpaten Meat a anunțat cu această ocazie  lansarea unei platforme on-line, mai precis, un adevărat shop on-line de comercializare a cărnii Angus,...

Protecția specifică a bovinelor de carne în perioadele friguroase

miercuri, 4 octombrie 2017

Dincolo de paralela 45, iarna este un fapt de viață în care temperaturile severe, perioadele frecvente de vânt periculos și viscolele sunt obișnuite. În aceste condiții, protejarea bovinelor pentru carne, ca raspuns la expunerea la frig sever, prin creșterea ratei lor metabolice (ritm cardiac, respirație și flux sanguin), este obligatorie, mai ales că aceste rase presupun condiții specifice de creștere. Pentru a veni în ajutorul...

Fermierii europeni, împotriva importurilor de carne din America de Sud

miercuri, 4 octombrie 2017

Un organism care reprezintă agricultorii din UE a avertizat birocrații de la Bruxelles să nu accepte carne ieftină importată din blocul comercial Mercosur din America de Sud, produsă la standarde mult sub cele europene. Astfel, Copa-Cogeca a avertizat că fermierii europeni nu trebuie să plătească prețul în negocierile comerciale cu Mercosur, care include exportatorii majori de carne de vită Brazilia, Argentina și...

La Agraria va avea loc prima licitație de bovine Angus

luni, 27 februarie 2017

Prima licitație de bovine Angus din România, va fi organizată de Asociația Angus România, la Agraria 2017 - târg internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie care va avea loc între 6 și 9 aprilie 2017, în localitatea jucu din județul Cluj.   "La licitația de bovine de Angus din România" înfățișând necesitățile de pe piața națională: o nouă imagine a dezvoltării zootehniei românești,...

Excelența geneticii animale românești poartă numele de Semtest-BVN Mureș

luni, 3 octombrie 2016

Ca în fiecare toamnă, la finalul săptămânii trecute,Semtest-BVN Mureș a organizat Parada taurilor. Evenimentul a fost marcat de sărbătorirea a 40 de ani de activitate a companiei mureșene care, în timp, a devenit un adevărat centru de excelență al geneticii animale din România. Totodată, ediția din acest an a bifat a XV-a întâlnire cu cei mai buni specialiști din țară, în domeniul geneticii animale, precum și cu miile de fermieri...

Fermier: ”M-am întors ca prostul, în România nimeni nu vrea să muncească”

miercuri, 29 iunie 2016

Ion Izvoranu şi soţia sa Ana sunt doi locuitori din comuna Racşa, judeţul Satu Mare, faimoasă pentru numărul mare de localnici plecaţi la muncă în Anglia. Familia Izvoranu însă a decis să revină în România în urmă cu trei ani. În Anglia, Izvoranu a deţinut o firmă de decoraţiuni exterioare cu care a realizat lucrări în diverse complexe de locuinţe din Anglia, iar soţia, Ana, a lucrat în confecţii, conducând o echipă de...

Karpaten Meat va participa la Meat & Milk 2016

joi, 5 mai 2016

Karpaten Meat, compania care promovează cu asiduitate creșterea bovinelor pentru carne din rasa Angus, va participa la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk.   Compania Karpaten Meat este administrată de elvețienii Samuel Widmer și Stefan Jung. Firma a fost fondată în anul 2008. Administratorii dispun de mai mulți ani de experiență în domeniul agriculturii, a producției de carne și a...

Ferma Angus-Bălăceanca își trimite carnea direct la restaurante

luni, 26 octombrie 2015

Pentru a face fata acestor provocari, un crescator de bovine din rasa de carne Angus nu a mai asteptat sa caute cumparatori, ci a dezvoltat propriul lant alimentar integrat. Astfel, animalele crescute si ingrasate in cadrul fermei sunt apoi sacrificate si vandute in restaurantul unei pensiuni.   Mihai Axinte, fost director de banca, si-a infiintat anul trecut o ferma de crestere a bovinelor din rasa Angus in comuna Balaceana, judetul Suceava....

Angus.ro va realiza branduri zonale pentru România

marți, 4 noiembrie 2014
PIB

Înființată în februarie 2012, Asociația Angus Ro numără 50 de membri din zona Bucovinei, Moldovei și Ardealului, cu un total cumulat de 3000 de animale rasă pură. Președintele ei, Vasile Pachițanu, este primul fermier (acum retras din activitate) care a introdus rasa Angus în România. În viitorul apropiat, Asociația Angus Ro și-a propus să realizeze o serie de branduri zonale pentru carnea de Angus, personalizate pentru zona...

La Șona se face profit cu Angus

marți, 23 septembrie 2014

Specialiştii Camerei Agricole Judeţene Alba s-au deplasat recent la Şona, la iniţiativa ing. Anghel Gheorghe, de la Centrul de consultanţă agricolă locală, care a  dorit să facă cunoscută celor prezenţi o alternativă la agricultura tradiţională  – vaca de carne din rasa Angus. Cornel Folea,  agricultor cu iniţiativă, deschis la nou şi dornic să dezvolte afacerea cu vaci de carne, este proprietarul a 16 capete de bovine din rasa...

Angus-Ro-Suceava, acreditată pentru determinarea calității

joi, 3 iulie 2014

Asociaţia Angus-Ro, înfiinţată în judeţul Suceava, a fost acreditată în luna mai pentru efectuarea serviciului de determinare a calităţii genetice a raselor de taurine pentru carne. „Introducerea controlului oficial al performanţelor productive (COP) reprezintă un pas hotărâtor pentru viitorul creşterii taurinelor de carne; practic, se pun bazele selecţiei, ameliorării raselor de vite exploatate în România”, a declarat directorul...

Rasa Highland Scoțian, alternativa pentru Angus

joi, 3 iulie 2014

Fermierii români se reorientează spre rasele de vaci de carne, mai ales că și cererea pe piață a crescut, iar consumatorii au început să prindă gustul, deși carnea de vită rămâne cea mai scumpă la raft. Dacă până acum, majoritatea celor care au pus bazele unor ferme de vaci de carne s-au orientat către Angus, o rasă la mare modă, o nou intrată pe piața din România le face cu ochiul crescătorilor: vaca de carne Highland Scoțian...

Sergiana investește în creșterea rasei Angus

luni, 2 iunie 2014

Grupul Sergiana din Braşov, cu activităţi în industria alimentară, una dintre cele mai mari zece afaceri antreprenoriale din judeţ, a depăşit anul trecut pragul de vânzări de 40 mil. euro după un avans de 10%, potrivit calculelor ZF pe baza datelor comunicate de companie.   Grupul este controlat de familia Neculoiu şi are în prezent afaceri integrate, de la creşterea animalelor (44.000 de porci şi 400 de vaci) la cultivarea...

infoTRIP Meat & Milk 2014: Vizită de documentare la Karpaten Meat

joi, 29 mai 2014

Unul dintre punctele de maxim interes al Expo-Conferinței Meat & Milk 2014, va fi, cu siguranță, vizita de documentare pe care participanții la eveniment o vor efectua în dupăamiaza zilei de 11 iunie, la Karpaten Meat. Afirmăm acest lucru pentru că, deja, foarte mulți dintre aceia care și-au anunțat prezența la manifestarea de la Hotel Hilton din Sibiu, s-au înscris pentru a vedea la fața locului un model de succes, modul în care poate...

Rasele de bovine pentru carne, pentru care se dau subvenții

miercuri, 7 mai 2014

Ordinul pentru aprobarea Listei cu rasele de taurine de carne a fost publicat ieri în Monitorul Oficial și include 19 rase de taurine pentru care fermierii români vor putea primi subvenția pentru vacile de carne, adică echivalentul a până la 300 de euro pe cap de bovină (sprijin acordat pentru crescătorii din zonele defavorizate). Lista a fost întocmită de către Agenția Națională pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie ”Prof....

Aberdeen Angus România sprijină fermierii, pentru dezvoltarea rasei Angus și a hibrizilor acesteia

luni, 14 aprilie 2014

Sectorul zootehnic din România a trecut şi trece în continuare printr-o situație dificilă, din cauza creșterii costurilor de producție, a competiției generată de importuri, a creșterii prețurilor pentru furajele necesare hranei animalelor, creşterea preţurilor pentru energie, combustibil şi alte utilităţi. În momentul de faţă rasa de carne nu este foarte răspândită în România, efectivul de animale situându-se în jurul a 29.000...