Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Angus

Karpaten Meat păstrează tradiția dar adaptează rețeta

joi, 13 decembrie 2018

(Comunicat) Caserolele de carne tocată pentru sarmale sunt deja în vitrină și pot fi achiziționate exclusiv de la măcelăria Meșteșugarii de Gusturi - PRELUNGIREA GHENCEA NR.262, București.   Cu ocazia sărbătorilor de iarnă care an de an continuă tradițiile culinare și aduc oameni dragi la masă, Karpaten Premium Angus, în colaborarea cu carmangeria Meșteșugari de Gusturi, reinventează meniul de Crăciun.   În...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor

vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă ocupă un loc bine definit și foarte bine echilibrat. Pentru ca farfuria finală să fie demnă de așa o...

Magazinul on-line Karpaten Premium Angus a lansat pachetul de grill

miercuri, 4 iulie 2018

(Comunicat) Vara, fiecare își regăsește superputerile, pasiunile, gusturile și activitățile preferate. Ei bine, pentru cei ce după-amiezile relaxante cu prietenii înseamnă un grătar gustos, gătit exact cum trebuie, la începutul acestei săptămâni, Karpaten Premium Angus a lansat GRILL PACK!   Dacă ai grill-ul în sânge, acest pachet este pentru tine!   GRILL PACK conține piese de carne Premium Angus, numai bune...

Karpaten Meat a organizat Eat Local Angus Beef 2018

joi, 31 mai 2018

(Comunicat) Ziua de luni, 21 mai 2018, a început pentru Karpaten Premium Angus în ferma Karpaten Meat Group, alături de Asociația My Transylvania, bucătari pasionați și proprietari de restaurante, blogeri inspirați și antreprenori curajoși, presă națională și locală și reprezentanți ai programului Sibiu Capitală Gastronomică 2019.   În anul care urmează, Sibiul va fi prima regiune din țară care va deține titlul de...

Finisarea bovinelor pentru carne

miercuri, 28 februarie 2018

Finisarea bovinelor pentru carne se bazează pe o perioadă scurtă de câștig în greutate maximă, în viu, pentru a îndeplini specificațiile pieței. Pentru a obține un spor optim, în condițiile cerute de beneficiari, trebuie îndeplinite mai multe condiții. Iată câteva sfaturi oferite de Mary Vickers și Karen Stewart, de la Scotland’s Rural College, în lucrarea ”Finishing cattle for Better Returns”.   Finisarea tăurașilor...

Rabobank: CPTPP, Mercosur și Blockchain vor modifica piața cărnii de vită

miercuri, 28 februarie 2018

Potrivit raportului Rabobank Beef, pentru primul trimestru al anului 2018, tranzacțiile comerciale și punerea în aplicare a acordurilor blocurilor geo-comerciale vor fi esențiale pentru această categorie în următoarele 12 luni și vor bulversa piața mondială a cărnii de vită.   După cum se știe, Parteneriatul trans-pacific ”cuprinzător și progresiv (CPTPP)”, urmează să fie semnat luna viitoare, iar Rabobank se așteaptă ca...

Indagra 2017: Karpaten Meat sau, mai precis, ”Angus de România”

luni, 30 octombrie 2017

În cele cinci zile ale târgului Indagra, din acest an, nu a fost absolut de mirare faptul că standul companiei Karpaten Meat a fost mereu plin de vizitatori, actuali sau viitori parteneri de afaceri.   Ca noutate absolută, prin vocea domnului Iulian Stancu-Beef Sales Manager al firmei, Karpaten Meat a anunțat cu această ocazie  lansarea unei platforme on-line, mai precis, un adevărat shop on-line de comercializare a cărnii Angus,...

Protecția specifică a bovinelor de carne în perioadele friguroase

miercuri, 4 octombrie 2017

Dincolo de paralela 45, iarna este un fapt de viață în care temperaturile severe, perioadele frecvente de vânt periculos și viscolele sunt obișnuite. În aceste condiții, protejarea bovinelor pentru carne, ca raspuns la expunerea la frig sever, prin creșterea ratei lor metabolice (ritm cardiac, respirație și flux sanguin), este obligatorie, mai ales că aceste rase presupun condiții specifice de creștere. Pentru a veni în ajutorul...

Fermierii europeni, împotriva importurilor de carne din America de Sud

miercuri, 4 octombrie 2017

Un organism care reprezintă agricultorii din UE a avertizat birocrații de la Bruxelles să nu accepte carne ieftină importată din blocul comercial Mercosur din America de Sud, produsă la standarde mult sub cele europene. Astfel, Copa-Cogeca a avertizat că fermierii europeni nu trebuie să plătească prețul în negocierile comerciale cu Mercosur, care include exportatorii majori de carne de vită Brazilia, Argentina și...

La Agraria va avea loc prima licitație de bovine Angus

luni, 27 februarie 2017

Prima licitație de bovine Angus din România, va fi organizată de Asociația Angus România, la Agraria 2017 - târg internațional pentru Agricultură, Industrie Alimentară și Zootehnie care va avea loc între 6 și 9 aprilie 2017, în localitatea jucu din județul Cluj.   "La licitația de bovine de Angus din România" înfățișând necesitățile de pe piața națională: o nouă imagine a dezvoltării zootehniei românești,...

Excelența geneticii animale românești poartă numele de Semtest-BVN Mureș

luni, 3 octombrie 2016

Ca în fiecare toamnă, la finalul săptămânii trecute,Semtest-BVN Mureș a organizat Parada taurilor. Evenimentul a fost marcat de sărbătorirea a 40 de ani de activitate a companiei mureșene care, în timp, a devenit un adevărat centru de excelență al geneticii animale din România. Totodată, ediția din acest an a bifat a XV-a întâlnire cu cei mai buni specialiști din țară, în domeniul geneticii animale, precum și cu miile de fermieri...

Fermier: ”M-am întors ca prostul, în România nimeni nu vrea să muncească”

miercuri, 29 iunie 2016

Ion Izvoranu şi soţia sa Ana sunt doi locuitori din comuna Racşa, judeţul Satu Mare, faimoasă pentru numărul mare de localnici plecaţi la muncă în Anglia. Familia Izvoranu însă a decis să revină în România în urmă cu trei ani. În Anglia, Izvoranu a deţinut o firmă de decoraţiuni exterioare cu care a realizat lucrări în diverse complexe de locuinţe din Anglia, iar soţia, Ana, a lucrat în confecţii, conducând o echipă de...

Karpaten Meat va participa la Meat & Milk 2016

joi, 5 mai 2016

Karpaten Meat, compania care promovează cu asiduitate creșterea bovinelor pentru carne din rasa Angus, va participa la cea de-a V-a ediție a Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk.   Compania Karpaten Meat este administrată de elvețienii Samuel Widmer și Stefan Jung. Firma a fost fondată în anul 2008. Administratorii dispun de mai mulți ani de experiență în domeniul agriculturii, a producției de carne și a...

Ferma Angus-Bălăceanca își trimite carnea direct la restaurante

luni, 26 octombrie 2015

Pentru a face fata acestor provocari, un crescator de bovine din rasa de carne Angus nu a mai asteptat sa caute cumparatori, ci a dezvoltat propriul lant alimentar integrat. Astfel, animalele crescute si ingrasate in cadrul fermei sunt apoi sacrificate si vandute in restaurantul unei pensiuni.   Mihai Axinte, fost director de banca, si-a infiintat anul trecut o ferma de crestere a bovinelor din rasa Angus in comuna Balaceana, judetul Suceava....

Angus.ro va realiza branduri zonale pentru România

marți, 4 noiembrie 2014
PIB

Înființată în februarie 2012, Asociația Angus Ro numără 50 de membri din zona Bucovinei, Moldovei și Ardealului, cu un total cumulat de 3000 de animale rasă pură. Președintele ei, Vasile Pachițanu, este primul fermier (acum retras din activitate) care a introdus rasa Angus în România. În viitorul apropiat, Asociația Angus Ro și-a propus să realizeze o serie de branduri zonale pentru carnea de Angus, personalizate pentru zona...

La Șona se face profit cu Angus

marți, 23 septembrie 2014

Specialiştii Camerei Agricole Judeţene Alba s-au deplasat recent la Şona, la iniţiativa ing. Anghel Gheorghe, de la Centrul de consultanţă agricolă locală, care a  dorit să facă cunoscută celor prezenţi o alternativă la agricultura tradiţională  – vaca de carne din rasa Angus. Cornel Folea,  agricultor cu iniţiativă, deschis la nou şi dornic să dezvolte afacerea cu vaci de carne, este proprietarul a 16 capete de bovine din rasa...