Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

ARC

Radu Timiș, reales în funcția de Președinte al Asociației Române a Cărnii

miercuri, 29 noiembrie 2017

În urma desfășurării Adunării Generale a Asociației Române a Cărnii, domnul Radu Timiș, proprietar al grupului de firme Cris-Tim, a fost reales în funcția de președinte al acestei organizații profesionale.   Ca urmare a deciziei membrilor ARC, noul Consiliul directtor este completat de doi vicepreședinți, aceștia fiind doamna Eugenia Cărăgui (Ion Moș) și domnul Grigore Horoi (Agricola Internațional...

Asociaţia Română a Cărnii, în pas cu tendinţele europene

joi, 22 iunie 2017

(Comunicat) Încă de la începutul acestui an, Consiliul Director al Asociaţiei Române a Cărnii a luat în discuţie necesitatea informării şi conştientizării consumatorului cu privire la eforturile depuse de industria de procesare a cărnii pentru găsirea unor soluţii alimentare inovatoare şi naturale, pentru dezvoltarea unor produse cât mai sigure şi de calitate superioară care să se înscrie în conceptul de “etichetă curată ” şi...

Mai putem revigora sectorul de creștere a suinelor?

joi, 13 aprilie 2017

Ce se întâmplă cu carnea de porc autohtonă? Prognozele nu sunt deloc de bun augur. Conform avertismentelor Asociației Române a Cărnii (ARC), prețul cărnii de porc se majorează din luna aprilie, în medie cu 15-30%, din cauza creșterii exportului cărnii de porc în țările asiatice. Guvernul anunță că va da subvenții pentru a încuraja creșterea porcilor, Senatul României a votat recent, o lege pentru subvenționarea suinelor autohtone,...

ARC: Exporturile dictează prețul cărnii de porc

luni, 3 aprilie 2017

Asociația Română a Cărnii informează că începând cu luna aprilie prețul cărnii de porc va crește în medie cu 15%-30%.   Comparativ cu ultimii doi ani, în trimestrul I 2017, prețul mediu de achiziție pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare faţă de 2016 și cu 12%  mai mare față de 2015.   Dacă ne referim la piesele tranșate o creștere substanțială se constată la categoria piept de porc, unde prețul de...

Radu Timiș: Decizia modificăriilor din Legea 150 trebuie să fie asumată politic

joi, 16 februarie 2017

Ca reacție la declararea stării de Infrigement a României, din cauza unor prevederi din Legea 150, domnul Radu Timiș, proprietar al grupului de firme Cris-Tim și președinte al Asociației Române a Cărnii, a declarat în exclusivitate pentru redacția revistei Meat.Milk.:   ”Încă o dată se dovedește că ne menținem în zona negativismului, că atragem numai lucrurile rele și că privim partea goală a paharului și nu pe cea...

Radu Timiș: Salariile trebuie să crească în România

luni, 23 ianuarie 2017

Domnul Radu Timiș, președinte al grupului de firme Cris-Tim și Președinte al Asociației Române a Cărnii, a opinat, într-un interviu acordat cotidianului Capital, că ultimele decizii referitoare la taxe și impozite, luate de guvernul Grindeanu, sunt benefice.  Radu Timiș a precizat:   ”Din punct de vedere fiscal, impactul asupra companiei noastre este de aproximativ 50.000 euro. Din perspectiva angajatului, impactul va fi unul...

De zece ani, în UE. Cum am fost, cum suntem, cum vom fi? Răspunde Dana Tănase

luni, 19 decembrie 2016

Mai e puțin până în ziua de 1 ianuarie 2017, moment în care vom contabiliza trecerea a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Ce a însemnat această perioadă pentru sectoarele de carne și lapte ale României, unde am ajuns și, mai ales, cum vor arăta aceste industrii în anul 2027? Pentru a creiona o imagine cât mai apropiată de adevăr, am adresat câte trei întrebări președinților principalelor asociații profesionale...

Dana Tănase: Nu avem efective pentru a susține exportul de porci

joi, 29 septembrie 2016

(Agerpres) ”Măsura prin care România va putea relua exportul de porci vii în Uniunea Europeană (UE) este una foarte bună, însă mă întreb dacă avem efectivele necesare pentru a asigura şi cererea pentru piaţa internă”, a susţinut, ieri, directorul executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), Dana Tănase, într-o conferinţă de specialitate. Domnia sa a explicat: "Este o măsură (reluarea exportului de porci vii în UE, n.r.) pe...

Doamna Dana Tănase este noul Director Executiv al ARC

vineri, 23 septembrie 2016

Potrivit unui comunicat emis de Asociația Română a Cărnii, doamna Dana Tănase, fost Director al Direcției pentru Produse de Origine animală a ANSVSA, a fost numită în funcția de Director Executiv al Asociației. Numirea sa a survenit în urma retragerii domnului Vladimir Mănăstireanu, acela care a preluat alte sarcini. Comunicatul este semnat de domnul Radu Timi-Președintele Asociației Române a...

Membri ARC pot exporta oriunde în lume la cele mai inalte standarde de calitate

luni, 4 aprilie 2016

Asociatia Romana a Carnii implineste in acest an 17 ani de existenta, prilej de analiza, de evidentiere a celor mai bune rezultate si de stabilire a noilor obiective pentru viitor.   In acest context aniversar ne bucuram alaturi de membrii nostrii ca am reusit prin intemediul investiilor din industria carnii, a activitatilor proactive ale bordului nostru  sa construim si sa  implementam standarde de calitate si securitate pentru companiile...

Vladimir Mănăstireanu: Nu e imposibil să pătrundă mâncare expirată în magazine

vineri, 1 aprilie 2016

Producătorii din industria cărnii recunosc: este posibil ca unii comercianţi să fenteze legea prin astfel de practici. Şi nu e de mirare, în condiţiile în care doar 5% dintre alimentele care intră în România ajung să fie verificate, potrivit legislaţiei europeane, iar controalele se fac prin sondaj. Totuşi, oficialii marilor reţele comerciale susţin că şi-ar pierde clienţii dacă n-ar avea grijă ca toate produsele de la raft să fie...

Meat & Milk 2016: În Workshop-ul Carne Procesatori vor fi discutate cele mai acute teme ale momentului

vineri, 26 februarie 2016

Ulterior ședinței generale din ziua de 12 mai, în programul Expo-Conferinței Internaționale Meat & Milk 2016, care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov sub titlul ”SUBFINANȚARE, SUPRATAXARE, IMPORTURI-Ziduri în calea unui business de succes, într-o economie aflată în dezechilibru”, este programat să aibă loc Workshop-ul Carne-Procesatori.   Sub genericul ”Între tradiție și reinventare, să nu uităm...

ARC salută acțiunile ANAF și DIICOT împotriva evazioniștilor

joi, 25 februarie 2016

ARC-Asociatia Română a Cărnii salută actiunea ANAF si DIICOT din ultima perioadă pentru destructurarea marilor retele de evaziune fiscală din industria cărnii si a preparatelor din carne. Ne manifestăm indignarea fată de modul prin care unii asa-zisi ”oameni de afaceri” înteleg să îsi bată joc atât de consumatorii români, cât si de antreprenorii corecti din zona industriei alimentare si a zootehniei.   Considerăm că dubla...

Radu Timiș: După diminuarea TVA, toți membri ARC au redus prețurile!

luni, 11 ianuarie 2016

(Comunicat) Scăderea cotei generale de TVA de la 24% la 20%, operată la 1 ianuarie 2016, a adus din nou în atentia opiniei publice chestiunea reducerii preturilor. Unele aprecieri preluate de mass-media sustin că preturile nu ar fi scăzut, ba dimpotrivă. Se vehiculează că în cazul produselor alimentare, preturile au revenit chiar la nivelul celor dinainte de 1 iunie 2015, când am beneficiat de o reducere semnificativă de TVA în sectorul...

Ultima oră! ARC și Radu Timiș salută desemnarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier

miercuri, 11 noiembrie 2015

În calitatea mea de antreprenor în România si de presedinte al Asociatiei Române a Cărnii (ARC), salut decizia presedintelui Klaus Iohannis de a nominaliza pentru functia de premier un profesionist cu experientă si rezultate dovedite, pe fostul comisar european pentru agricultură si dezvoltare rurală, domnul Dacian Ciolos.   Am speranta că Guvernul format de domnul Ciolos va avea în vedere si va continua politicile de relaxare fiscală...

Radu Timiș: Românii își permit acum să cumpere produse premium

marți, 10 noiembrie 2015

Începând cu vara acestui an, sectorul de procesare al României a trecut într-o cu totul altă etapă, o etapă care poate însemna consolidarea afacerilor, creșterea profitului, creșterea satisfacției consumatorilor. De la ce pornesc oamenii de afaceri din acest sector, care sunt problemele momentului și în ce măsură se pot realiza dezideratele de mai sus, au fost temele interviului pe care domnul Radu Timiș, Președintele Asociației Române...