Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Asomare

CE a aprobat o nouă metotă de asomare a puilor din fermele avicole

joi, 31 mai 2018

Cercetarea globală care vizează îmbunătățirea bunăstării păsărilor în timpul producției din fermele avoicole a dus la o modificare a legislației Uniunii Europene.   Noul regulament, care a intrat în vigoare la 18 mai în Uniunea Europeană, permite asomarea cu presiune atmosferică scăzută (LAPS), care se dovedește a fi o metodă mai bândă la sacrificarea păsărilor de carne. Aceasta este prima metodă nouă care urmează...

EFSA a emis Ghidul pentru evaluarea noilor sisteme de sacrificare

miercuri, 21 martie 2018

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a lansat proiectul unui Ghid pentru întreprinderile din sectorul cărnii și al animalelor, care doresc aprobarea de către Uniunea Europeană (UE) a unor noi metode de asomare sau modificate, utilizate la sacrificare.   Ghidul vizează simplificarea modului de compilare a aplicațiilor și oferă sfaturi privind datele necesare pentru a demonstra că o nouă metodă oferă grijă...

Recomandări privind sacrificarea porcinelor și consumul cărnii de porc

marți, 6 decembrie 2016

Creşterea porcinelor este o activitate de tradiţie importantă, românii fiind mari consumatori de carne de porc, fapt ce o defineşte ca o afacere rentabilă, porcul furnizând 47 - 48% din totalul producţiei de carne, precum şi alte produse care sunt foarte valoroase cum ar fi grăsimea, pielea, părul, gunoiul de grajd.   În acest context, dar şi conform unui obicei tradiţional specific poporului român, în perioada premergătoare...

Sacrificare fără asomare în Lituania

luni, 10 noiembrie 2014

Parlamentul lituanian a adoptat un proiect de lege care legalizează operaținunile de sacrificare fără asomare în cazul cărnii halal și kosher. Noua lege este concepută pentru a stimula exporturile de carne lituaniană în Israel și Orientul Mijlociu, dar și pentru a compensa interdicția impusă asupra importurilor de carne din Lituania către Rusia.   “Legea prevede că sacrificarea animalelor de fermă, fără asomare prealabilă,...

UE vrea etichetarea metodelor de asomare

miercuri, 24 iulie 2013

La cea mai recentă reuniune a Consiliului pentru Agricultură și Pescuit care a avut loc pe 15 iulie a.c., delegația olandeză a propus ca pe etichetele produsele din carne provenind de la animale care au fost sacrificate fără asomare să fie specificat acest lucru în viitor. Miniștrii au fost informați de către reprezentanții Olandei cu privire la problema etichetării cărnii de la animalele sacrificate fără asomare. Unele state membre...

Asomarea electrică

joi, 28 februarie 2013

Metoda asomării electrice a devenit, în timp, una cu utilizare largă către aproape toate speciile de mamifere supuse abatorizării. Sintetizarea succintă, făcută de Colegiul Medicilor Veterinari, în Ghidul pentru eutanasierea animalelor, pare să convingă: "Electrocutarea, folosind curentul alternativ, a fost utilizată iniţial ca metodă de eutanasie pentru specii precum bovinele, ovinele, vulpile şi nurca. Electrocutarea induce moartea prin...